Țările în care COVID-19 face ravagii. Cadavrele victimelor au ajuns să fie lăsate pe stradă

America Latină este continentul cel mai grav lovit de pandemia de coronavirus. Iar statele din regiune, multe dintre ele fără un sistem medical performant, se confruntă cu o criză care duce la situații de-a dreptul șocante.

În Bolivia, de exemplu, se întâmplă tot mai des ca oameni morți din cauza COVID să fie scoși din case și lăsați pe stradă, până sunt ridicați de autorități. Vă avertizăm că urmează informații și imagini care vă pot afecta emoțional.

Imaginile teribile au fost filmate într-un orășel din centrul Boliviei, unde epidemia face ravagii printre oamenii săraci. Un bărbat despre care se presupune că a murit de COVID a fost scos din casă de proprietarul clădirii și lăsat în mijlocul străzii.

După câteva ore, o echipă de medici și-a făcut apariția, a dezinfectat corpul și l-a ridicat. Bolivia se confruntă cu o creștere rapidă a numărului de cazuri noi și decese, iar cimitirele abia mai fac față.

Florencio Carvallo, președinte de district: “Sunt oameni care mor de COVID, probabil, și pentru că cei mai mulți dintre ei locuiesc în chirie, proprietarii scot trupurile în stradă. Ce mă îngrijorează cel mai tare e că autoritățile lipsesc cu desăvârșire.”

Bolivia este una dintre cele mai sărace țări din America de Sud și are un sistem medical extrem de precar. Statul a raportat până acum aproape 70.000 de cazuri de COVID-19 și peste 2.400 de morți, la o populație de 10 milioane de oameni.

O situație la fel de gravă este și în Ecuador, unde cimitirele primesc tot mai multe sicrie, din cauza creșterii deceselor provocate de COVID-19. De la una sau două înmormântări pe zi, au ajuns la nouă-zece într-un interval de 24 de ore.

Ecuadorul a depășit 80.000 de cazuri noi și are peste 5.500 de morți, la o populație de 17 milioane de oameni.

Brazilia, cel mai mare stat din America Latină, este și unul dintre epicentrele pandemiei. Potrivit guvernului, la ultimul bilanț s-au înregistrat în total peste 85.000 de morți din cauza COVID-19 și aproape 2,4 milioane de cazuri confirmate, dar se presupune că cifrele reale sunt mult mai ridicate.

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a primit, totuși, o veste bună: ultimul test de COVID, al patrulea, a ieșit negativ, așa că șeful statului a putut să iasă în lume pentru prima oară de când s-a îmbolnăvit. Și nu a făcut asta oricum, ci cu motocicleta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here