Reportaj: Lupta pacienților și medicilor, surprinsă în secțiile de terapie intensivă

Coronavirusul găseşte noi şi noi victime. 1.112 români au fost depistaţi pozitiv în ultimele 24 de ore. La Anestezie Terapie Intensivă sunt internați 285 de pacienți. În spatele cifrelor seci, care cresc de la zi la zi, sunt oameni, pacienţi şi medici, fiecare cu povestea şi lupta sa. O echipă Observator a intrat în secţiile de terapie intensivă de la Ploieşti, în Spitalul Judeţean şi în unitatea mobilă trimisă în ajutor acolo.

VIDEO mai jos

  • O echipă Observator a surprins momentele cumplite prin care trec pacienții internați la terapie intensivă.
  • România a ajuns la un nou record de infectări noi cu coronavirus.

În sunetul aparatelor care măsoară viaţa, cu un tub de oxigen care-l ajută să respire, un pacient de 50 de ani îşi adună puterile să ne dea un sfat: protejaţi-vă, purtaţi masca! El şi-a învăţat lecţia: a fost coronasceptic, dar s-a vindecat. Acum luptă cu boala într-un pat de spital, la terapie intensivă.

Suntem la Ploieşti, unul din oraşele unde ajung mai mulţi bolnavi decât locurile din spitale. Suntem în camionul mobil cumpărat de Fundaţia Mereu Aproape prin donatorii săi adus şi trimis de autorităţi ca sprijin aici după ce toate paturile din secţiile de terapie intensivă din judeţ s-au ocupat. Însoţim medicii în lupta lor zilnică cu boala şi cu neîncerderea oamenilor.

Steluța Nacu, șefa secției ATI: Aici avem o asistentă pe tură, la opt pacienţi în momentul acesta. Cu infirmieră şi brancardier. Pacienţii sunt monitorizaţi şi, vedeţi, mare parte sunt intubaţi şi necesită suport ventilator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here