Germania: Patronii nemți au rămas cu sparanghelul și căpșunele pe câmp. Nu au venit suficienți români

Situația deosebită legată de coronavirus a avut efecte negative asupra culturilor de sparanghel și căpșune din Germania. Publicațiile germane scriu despre faptul că din cauza lipsei forței de muncă la cules, recolta este mult mai mică în acest an. 

Sezonul de sparanghel și căpșuni a fost unul deosebit de dificil în acest an. Unul dintre patronii de ferme care a reușit să-și salveze culturile, Karsten Otte, a făcut eforturi uriașe pentru a reuși să-și culeagă recolta în acest an: a plătit sume importante de bani pentru a aduce mai mulți culegători din România, deși situația plecărilor din țară nu era deloc una roz.

Conform unei estimări, recolta în Germania va fi semnificativ mai mică în acest an decât în ​​2019, din cauza lipsei de personal la recoltare.

Conform datelor preliminare ale Oficiului Federal de Statistică, recolta de sparanghel a scăzut cu 19 la sută până la aproximativ 106.400 tone. Recolta de căpșuni în țara deschisă este de așteptat să fie cu 13 la sută mai mică la nivel național, la 99.000 de tone, relatează nw.de.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here