O localitate de lângă București a fost băgată în carantină de astăzi, pe noua lege. Ultimă oră

O localitate din România a fost introdusă sub carantină, de astăzi. Raed Arafat a semnat ordinul. 

Este vorba despre localitatea Roata de Jos din județul Giurgiu.

Localitatea se află la aproximativ 50 de kilometri de municipiul București.

Prefectul este cel care a cerut carantinarea zonei, iar Raed Arafat a semnat ordinul. Astfel, localitatea urmează să intre în izolare timp de 14 zile.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Giurgiu, carantina în localitatea Cartojani din comuna Roata de Jos se instituie începând de miercuri, de la ora 17.00.

„Măsura a fost instituită luându-se în considerare situația epidemiologică din județul Giurgiu, comuna Roata de Jos, localitatea Cartojani, generată de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la înregistrarea unui număr de 32 de persoane infectate cu virusul SARS COV-2 prin transmitere comunitară, la o populație de 3.600 de locuitori, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”, se arată în comunicat.

Carantinarea localității urmează să fie făcută conform noii legi care ar permite acest lucru, timp în care se va desfășura o anchetă epidemiologică.

Conform prevederilor legii carantinării zonale, aceasta se impune dacă rata de infectare este peste nivelul de alertă (3 cazuri/1000 de locuitori)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here