Darius Vâlcov, CONDAMNAT la şase ani şi jumătate de ÎNCHISOARE

Darius Vâlcov a fost condamnat în primă instanţă la şase ani şi şase luni de închisoare, sub acuzaţia de instigare la luare și dare de mită.

Fostul ministru Darius Vâlcov a fost condamnat, de magistrații Tribunalului Dolj, la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Decizia Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Dosarul a fost înregistrat în 2017 la Tribunalul Dolj, iar fostul ministru și fost consilier al fostului premier Viorica Dăncilă, este acuzat de luare de mită.

Potrivit rechizitoriului, în 2012, Vâlcov, în calitate de primar al Slatinei, i-ar fi cerut unui om de afaceri 10% din sumele încasate de firma sa de la primărie.

De asemenea, Vâlcov ar fi primit în 2013, în mai multe tranşe de la respectiva firmă, peste 2 milioane de lei, astfel încât omul de afaceri să nu nu întâmpine probleme în derularea contractului şi să primească banii la timp pentru lucrările efectuate.

În această manieră, Vâlcov ar fi procedat şi în alte două cazuri.

„Suma totală primită de inculpat în urma săvârşirii celor trei infracţiuni de corupţie se ridică la 4.296.270 lei”, a precizat DNA la momentul trimiterii în judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here