Un bărbat a ajuns la ATI după ce a luat coronavirus de la fiul său care a ieșit în oraș fără mască

Un bărbat de 42 de ani din SUA a ajuns intubat la terapie intensivă după ce a luat coronavirus de la fiul său, care a ignorat sfaturile sale și s-a întâlnit cu prieteni, fără să poarte mască, potrivit Daily Mail.

Bărbatul din Florida de mai bine de două săptămâni la terapie intensivă, intubat.

Jogn Place și toți membri familiei sale ai ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus luna trecută, după ce fiul său de 21 de ani a ieșit în oraș cu prietenii, ignorând măsurile de prevenție.

Tânărul a adus acasă virusul fără să știe, iar tatăl său a fost cel mai grav afectat, fiind spitalizat cu tuse și temperatură mare.

Părinții băiatului spun că l-au avertizat să nu plece să se vadă cu prietenii săi fără să poarte masca de protecție.

„M-a asigurat mereu că respectă toate regulile. Știți cum sunt copiii ăștia, așa că am avut încredere în el. Îți lași garda jos o singură dată, doar atât trebuie. Te întorci acasă și infectezi pe toată lumea”, a declarat Michelle Zymet, mama băiatului, pentru 7NewsMiami.

Femeia chiar i-a amintit băiatului că tatăl su face parte dintr-o categorie de risc, suferind de diabet și obezitate.

După ce a ieșit cu prietenii în seara cu pricina, băiatul a început să dezvolte simptome specifice bolii, însă a crezut că este vorba despre o simplă răceală. Nu a crezut că este infectat nici când unul dintre prietenii cu care s-a văzut a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

Însă membrii familiei sale au început să se îmbolnăvească pe rând. Primul a fost fratele său de 14, care suferă de obezitate, apoi sora sa de șase ani. Toți au avut simtome ușoare spre medii. Mama sa a făcut și ea febră și avea dureri în tot corpul.

Toți au început să se recupereze, mai puțin tatăl său, care încă se află la terapie intensivă.

Florida a raportat joi cea mai mare creştere a numărului de decese provocate de noul coronavirus într-o singură zi de la declanşarea pandemiei şi a doua cea mai mare creştere a numărului de cazuri, relatează News.ro.

Joi au fost anunţate în Florida 13.965 de cazuri noi de coronavirus, numărul total de cazuri ajungând la 315.775, potrivit datelor Departamentului de Sănătate.

Numărul deceselor provocate de boala Covid-19 a crescut cu 156, la un total de 4.782, depăşind recordul anterior, de 133 de decese noi, înregistrat pe 12 iulie.

Spitalizările de pacienţi cu Covid-19 au atins cel mai ridicat nivel raportat vreodată, de 8.626, în creştere cu 321 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor agenţiei.

 

Sursa: StirilePROTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here