Femei si copii atacati cu bate si topoare de un clan de rromi!

Mai multe femei şi copii au fost atacaţi cu bâte şi topoare în propria locuinţă. Se întâmplă în 2020, într-o localitate din judeţul Iaşi. În localitatea ieşeana Motca, satul Boureni, un grup de adulţi dar şi copii care mâncau în propria ograda au fost atacaţi cu bâte şi topoare de un clan de rromi. Imagini grave surprinse într-o ţară în care din nepăsarea, sau cu complicitatea autorităţilor, tot mai multe evenimente de acest fel au loc.

VIDEO mai jos

Femei şi copii atacaţi în propria casă cu bâte şi topoare de un clan de rromi! Teroare în Iaşi

În noaptea de sâmbătă, 18 iulie 2020, în satul Boureni din comună Motca, un grup de adulţi şi copii care sărbătoreau o zi de naştere au fost luaţi la bătaie de un grup de rromi. Rromii s-au folosit de bâte şi topoare şi au intrat peste ei în curte. Conform declaraţiilor martorilor, proprietarul casei, Iulian Nica, cel care împlinise 33 de ani, nu avusese niciun conflict cu clanul de rromi.

Rromii au rupt o placă dintr-un gard de beton, au stricat porţile din fier forjat al locuinţei şi au intrat în curtea casei. Pe imagini se poate observa faptul că atacatorii doreau să intre pe proprietatea oamenilor. Sub teroare, proprietarii casei în care a avut loc incidentul, au încercat să se ascundă. Şapte copii, minori, au fost ascunşi în baie, iar părinţii acestora au blocat uşile pentru că agresorii să nu poate intra în casă. Totuşi, o parte dintre victime s-au ascuns prin grădină.

Violenta rromilor a fost una dusă la extrem

Rromii au început să lovească în tot ce le-a ieşit în cale. Ajutaţi de bâte şi topoare, au distrus geamurile, mesele pe care mâncau invitaţii dar şi tot de prin curte. Femeile şi copiii rromilo au intrat în curte şi au aruncat cu pietre în gemurile victimelor, dar şi în victime. Doi bărbaţi au fost răniţi în conflic, un autoturism a fost avariat. Doar vigilenta victimelor a făcut ca totul să nu se transforme într-o baie de sânge.

Poliţiştii au ajuns în zonă şi au stat până dimineaţa

Echipaje mixte formate din poliţişti, mascaţi şi jandarmi şi-au făcut apariţia în zonă. Aceştia au păzit până dimineaţa locuinţa victimelor pentru a preveni încă un conflict. În total, şapte persoane sunt cercetate la sediul poliţiei din Păcăni şi vor fi prezentaţi în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Printre cei care au fost implicaţi în conflict se numără şi mai multe persoane care, în martie, au vandalizat un magazin. Desigur, aceştia au fost cercetaţi în stare de libertate, iar rezultatul deciziei magistraţilor se poate vedea pe înregistrări, conform newspascani

Probabil, minorii implicaţi în scandal vor avea nevoie de consiliere psihologică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here