Orban ANUNȚĂ despre primele măsuri, după RECORDUL de infectări

Premierul Ludovic Orban a anunțat primele măsuri care vor fi luate la nivel național, după recordul de cazuri de COVID înregistrat azi (799 de cazuri ) la finalul videoconferinţei cu prefecţii la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Șeful Executivului a punctat că le-a cerut prefecților să sancționeze toate încălcările legii privind protecția sanitară.

„Am dat un mesaj de mobilizare, am solicitat fiecărei instituții să fie în prima linie a bătăliei împotriva răspândirii coronavirusului.

Prefecților le-am cerut să facă ședințe operative zilnice pentru a lupta eficient împotriva răspândirii virusului, pentru a sancționa toate încălcările legii, pentru a face față oricăror provocări”, a declarat Ludovic Orban la ieșirea de la videoconferința cu prefecții de la MAI.

Despre legea carantinării, premierul a precizat că „dispune măsurile și autoritățile care decid lucruri ce depind de epidemie: cine decide măsurile de izolare carantinare, tratarea pacienților, în spitale, la domiciliu”.

DSP va avea mari responsabilități în aplicarea legii carantinării, ca și Departamentul Situațiilor de Urgență.

„Le-am solicitat să pregătească bazele de date cu persoanele diagnosticate care s-au externat la cerere din spitale, cu persoanele care sunt considerate persoane cu contact, pentru care să pregătească deja, în avans, măsurile de decizie, de stabilire a izolării la domiciliu pe perioada de 14 zile. Practic, le-am solicitat să se pregătească pentru momentul intrării în vigoare, adică marți, astfel încât ei deja să aibă bază de date“, a afirmat Orban.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here