Verdict final în cazul românului care şi-a tăiat iubita în bucăţi. „Mi-a spus că nu mai sunt bun la pat”

Un bărbat de 76 de ani din Galaţi şi-a ieşit din minţi pentru că partenera i-a spus că nu o mai satisface. În nebunia lui, bătrânul a lovit-o în neştire cu un cuţit, a tăiat-o în bucăţi şi i-a împrăştiat trupul într-un cimitir.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv, pe 4 iunie, pe gălăţeanul Vasile Tofan la 26 ani de închisoare pentru omor calificat şi profanare de cadavre. Bătrânul a fost obligat să le plătească la două dintre rudele victimei câte 35.000 de euro ca daune morale, după ce instanţa de fond stabilise iniţial ca acestea să primească fiecare câte 140.000 de euro.

Bătrânul a şocat comunităţile din Galaţi şi Brăila după ce au ieşit la iveală detaliile crimei comise de acesta în noaptea de 19 spre 20 iunie 2019. Brăileanca Dumitra Plopeanu (67 ani) era în apartamentul din Galaţi al lui Vasile Tofan. La un moment dat, între cei doi, care erau iubiţi de câteva luni, a izbucnit un conflict.

Amândoi erau beţi, iar femeia i-ar fi reproşat bărbatului că nu o satisface sexual, spunându-i că ”nu mai este bun de nimic”. Vasile Tofan şi-a pierdut cumpătul şi i-a aplicat Dumitrei Plopeanu 15 lovituri de cuţit în zone vitale (gât şi torace). „Mi-a spus că nu mai sunt bun la pat”, şi-a justificat criminalul, senin, faptele.

 

Victima s-a zbătut încercând să scape

 

„În timp ce femeia era cu spatele, bărbatul a ridicat cuţitul şi i-a aplicat 3 lovituri consecutive în zona cefei. Victima a căzut, însă inculpatul a continuat să îi aplice lovituri cu cuţitul în zona gâtului. El a urmărit secţionarea carotidei, aplicându-i cele trei lovituri pe o porţiune de aproximativ 3-4 centimetri în jurul carotidei. Victima s-a zbătut încercând să scape, astfel că inculpatul nu a reuşit să secţioneze complet artera carotidă. Victima a continuat să se împotrivească cu mişcări disperate şi a reuşit să se târască până în holul apartamentului, ea gesticulând cu mâinile pentru a se apăra.

Inculpatul a mai aplicat 4 lovituri cu cuţitul, două dintre acestea extrem de puternice, fiind aplicate în zona superioară a toracelui şi perforând plămânul. Aceste lovituri au cauzat o hemoragie puternică şi au condus la neutralizarea victimei. Femeia a încetat să mai opună rezistenţă şi a intrat în stare de şoc, ea fiind slăbită din cauza hemoragiei”, se menţionează în rechizitoriu, potrivit Adevărul.

 

Tranşată ca la abator

 

Conştient de faptul că victima murise, a dus cadavrul în baie şi, în cadă, l-a tăiat în bucăţi. Scandalul şi crima s-au petrecut la doar câţiva metri de secţia de Poliţie nr. 2 din Galaţi, într-un bloc în care în toate apartamentele sunt locuite, la o oră cînd toată lumea era acasă, dar nimeni nu a observat nimic suspect.

„Inculpatul a continuat depesarea cadavrului, detaşând piciorul drept şi braţul stâng al victimei. S-a oprit şi a luat o sacoşă şi a încercat să împacheteze braţele, însă deja se instalase rigiditatea mortală, astfel că bărbatul s-a apucat să  cresteze cu cuţitul părţi din braţe şi picioare, apoi a secţionat cu cuţitul porţiunea pelvino-abdominală a victimei. A împachetat apoi bucăţi din trupul femeii în două colete separate, respectiv într-un sac menajer şi o sacoşă de rafie. Ulterior, inculpatul a cărat pe rând coletele şi le-a depozitat în autoturismul său parcat în garaj. La primul drum a transportat cele două colete şi braţele şi picioarele, apoi sacoşa cu bucata posterioară a corpului şi ultima dată a transportat coletul cu trunchiul şi capul”, a precizat procurorul de caz în actul de acuzare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here