Iohannis, mesaj pentru românii care nu cred în coronavirus și vorbesc despre teoria conspirației

În ultimele săptămâni, tot mai mulți români au fost testați și depistați pozitiv cu noul coronavirus, cazurile atingând zilele trecute un număr record: aproape 700 de români au făcut coronavirus în doar 24 de ore.

Din cauza numărului mare de cazuri, Nelu Tătaru și Raed Arafat au vorbit despre prelungirea stării de alertă și despre posibilitatea ca unele localități să fie carantinate, iar acum Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă în cadrul căreia a vorbit despre persoanele care nu cred în coronavirus și care sunt adeptele teoriei conspirației.

„Din nefericire, pandemia care s-a abătut asupra lumii, COVID-19, este cea mai gravă criză sanitară, cea mai gravă pandemie, din ultimul secol. De 100 de ani încoace, nu a mai existat o boală cu un impact atât de profund, un impact care se resimte în viața fiecăruia, în viața națiunilor, care se resimte foarte puternic în economiile naționale. Din păcate, și în România efectele acestei pandemii devin din ce în ce mai vizibile. Dragii mei, este greu de imaginat cum pot fi unii care umblă pe la televizor, pe stradă, și spun că nu este niciun pericol, că putem să ne relaxăm, că de fapt boala asta este una ușoară. Ba alții chiar, adepții unor teorii conspiraționiste, spun că nici nu există boala. Această boală, din păcate, există. Este o boală grea și cu un impact devastator asupra lumii, dar și asupra României, din păcate. Este foarte greu de luptat cu această boală”, a spus Klaus Iohannis.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here