Scandal la metrou. Ce a pățit un tânăr care avea mască, dar nu o purta cum trebuie. Au intervenit jandarmii. VIDEO aici

Un incident neplăcut a avut loc, luni, în metrul bucureștean, după ce jandarmii au fost chemați ca să intervină în cazul unui călător care nu purta masca de protecție corespunzător.

Potrivit imaginilor care au fost filmate și postate pe Facebook de un martor, persoana care a fost ridicată de jandarmi avea mască de protecție, însă nu era purtată corespunzător, adică să acopere atât gura, cât și nasul.

Astfel, nu mai puțin de 4 jandarmi s-au chinuit să-l scoată din trenul de metrou pe bărbatul respectiv, care, în acest timp, a opus rezistență și a țipat.

De asemenea, cel care a filmat aceste scene i-a criticat pe jandarmi, spunând: ”O să plătiți scump.”

”Ei sunt aici să te intimideze, nu să te protejeze.” – a continuat bărbatul care filma, adresându-se unui alt călător de la metrou.

Într-un mesaj postat pe site-ul Metrorex, se arată că ”în rețeaua de metrou este obligatorie purtarea măștii de protecție!”

În trenurile de metrou poziționați-va doar pe locurile marcate! Pentru evitarea aglomerării în stații și la peroane respectați distanță socială față de alte persoane și urmați indicațiile agenților de pază, poliției și jandarmeriei. Protejați-va sănătatea! Respectați regulile de igienă! Mănușile și măștile uzate se pot depune DOAR în coșurile special marcate și amplasate înainte de ieșirea din stații.” – se precizează în mesajul Metrorex.

Amenzi de peste 30.000 de lei la metrou

 

Poliţiştii de la Brigada de Poliţie Transport Public au aplicat, în perioada 6-12 iulie, 169 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.360 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie împotriva infectării cu virusul COVID-19, în staţiile şi garniturile de metrou.

Din totalul de sancţiuni aplicate, 120 au fost aplicate pentru încălcări ale prevederilor Legii nr. 55/2020, 33 pentru abateri de la normele de convieţuire socială (Legea nr. 61/1991), iar 49 pentru alte abateri conform Legii nr. 150/2005 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor privind călătoria cu metroul, Legii nr. 33/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi OUG 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB), citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, aceste acţiuni vor continua, pentru siguranţa cetăţenilor şi pentru menţinerea unui climat de linişte publică.

 

 

Sursa: C.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here