Lista țărilor din zona verde, actualizată azi de INSP: Carantina/izolarea redevin OBLIGATORII. Lista statelor exceptate

Lista țărilor țărilor „verzi“, exceptate de la măsura carantinei / izolării, este actualizată astăzi de către Institutul Național de Sănătate Publică.

Lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare care a intrat în vigoare de la data de 7.07.2020, ora 0:00, este actualizată astăzi, 13 iulie,  de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) din România. Noile modificări intra în vigoare începînd cu 14 iulie, ora 00.00.

Majoritatea țărilor din UE ar putea fi scoase de pe lista neagră, astfel că măsura carantinării și izolării se va mai aplica doar pentru câteva țări cu grad foarte mare de infectare. România însă a intrat pe lista galbenă, sau chiar roșie, a altor state membre UE, dar și din afara spațiului european. 20 de state, printre care Ungaria sau Grecia, au impus măsuri restrictive românilor.

Citește și: Românii, ACCES INTERZIS sau restricționat în 20 de state. Lista completă 

Lista celor 32 de țări membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European și cele 12 state din afara UE pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină a persoanelor care sosesc în România din acestea:

BULGARIA,

ITALIA,

MONACO*,

NORVEGIA,

CROAȚIA,

SLOVACIA,

REGATUL UNIT AL MARII BRITANII ȘI AL IRLANDEI DE NORD*,

IRLANDA,

CEHIA,

LIECHTENSTEIN,

POLONIA*,

GRECIA,

AUSTRIA,

CIPRU,

ISLANDA,

FINLANDA,

ELVEȚIA,

MALTA,

SPANIA*,

LITUANIA,

FRANȚA,

UNGARIA,

BELGIA*,

ESTONIA,

GERMANIA,

LETONIA,

SLOVENIA,

ANDORRA*,

DANEMARCA*,

INSULELE FEROE*,

ȚĂRILE DE JOS*,

VATICAN*,

CANADA,

MAROC,

ALGERIA,

AUSTRALIA,

RWANDA,

URUGUAY,

JAPONIA,

COREEA DE SUD,

GEORGIA,

NOUA ZEELANDĂ,

TUNISIA,

THAILANDA.

(* state care au intrat e lista verde la data de 7 iulie 2020)

 

NOTĂ: Statele care sunt exceptate de la recomandarea măsurii de izolare/carantină sunt stabilite în funcție de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori. Lista poate suferi modificări, în funcţie de deciziile pe care le ia Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, însă acestea vor fi anunţate.

Amintim că izolarea și carantinarea românilor care vin din zone cu grad mare de infectare vor redeveni obligatorii după adoptarea proiectului de lege care a fost deja supus votului Camerei Deputaților.  Legea va deveni obligatorie după ce va trece și de Senat și va fi promulgată de președintele Iohannis.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here