„Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări! Nu putem lupta cu prostia, ignoranța și conspirația, cu indolența, nesimțirea și iresponsabilitatea”.

Mesaj dur al unui medic care conduce un „spital Covid”

Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara s-a remarcat prin schemele sale de tratament foarte eficiente în pandemia Covid-19, traduse într-o rată mare de vindecare. Managerul spitalului, dr. Cristian Oancea, transmite un mesaj aspru către cei care încă mai cred că acest virus nu există sau nu e periculos.

Într-un interviu pentru Opinia Timișoarei, Cristian Oancea face o afirmație uluitoare: în jur de 70% dintre pacienții din ultima aperioadă cred în teoria conspirației! Deci, 70% dintre cei infectați cu Covid, nu suferinzi de alte boli! Așadar, Covidul e pe ei, dar ei continuă să spună că așa ceva nu există!

Dr. Oancea spune că medicii sunt dezarmați, pentru că „munca lor s-a dus pe apa Sâmbetei”. În acest context, el le transmite un mesaj dur celor care se hrănesc cu teorii conspiraționiste: „Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări”.

La Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara – „spital Covid” – mai sunt libere doar câteva paturi pentru a primi bolnavii infectați cu SARS-Cov-2. Și Spitalul CFR din Timișoara, unitate suport, se apropie de capacitatea maximă, primind în ultima vreme tot mai mulți pacienți cu forme ușoare ale bolii.

Managerul spitalului, Cristian Oancea, a dat exemplul unui pacient din Terapie Intensivă care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, reproșându-le medicilor că „vor să facă experimente pe el”!

„La «Babeș» mai avem 6 sau 7 locuri libere, dar este o dinamică continuă, pentru că ne ajutăm cu colegii de la Spitalul CFR, care preiau cazurile asimptomatice sau ușoare. La noi, Terapia Intensivă este plină, sunt 4 locuri și toate sunt ocupate. Sunt pacienți care cred mai mult în teoria conspirației decât în tratamentul medicamentos. Avem în Terapie un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, ne-a spus că nu vrea să facem experimente pe el. Din păcate, acum este la Terapie Intensivă și nu putem decât să-i dăm tratament suportiv”, a declarat Cristian Oancea pentru Opiniatimisoarei.ro.

Medicul spune că tot efortul depus până acum este anulat de iresponsabilitatea unor oameni, cărora le transmite un mesaj dur.

„Va fi din rău în mai rău. Cam 70% sunt adepții teoriei conspirației. Nu avem cu cine să luptăm. Suntem dezarmați. Toată muncă noastră s-a dus pe apă Sâmbetei. Pacienții au refuzat tratamentul susținând că nu vor să facem experimente pe ei. Nu mai avem arme. Nu te poți lupta cu prostia, cu ignoranța și cu conspirația, cu indolența, cu nesimțirea, cu iresponsabilitatea. Nu ai ce să-i mai faci. Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări. Ei cred că se fac bine de la natură. Avem pacienți relativ tineri, între 50 și 70 de ani”, a adăugat medicul Cristian Oancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here