Arafat anunță controale serioase la terase și magazine: ”Sunt zile cruciale”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat sâmbătă că, în perioada următoare, vor fi intensificate controalele pentru a se verifica dacă sunt respectate măsurile de distanţare socială, impuse de pandemia de coronavirus.

“Acum sunt zile cruciale, pentru că vedem că totuşi este o creştere (a numărului de infectări cu COVID-19 – n.r.). Weekend-urile au devenit cu mai mare risc pentru că vedem că oamenii merg la cluburi deschise, dar, totuşi, contactul acolo se vede că este foarte apropiat.”, a spus Arafat, la Digi 24, citată de Agerpres.

Arafat a anunțat că autoritățile vor efectua controale serioase la terase și în magazinele.

”Am primit poze, terase care trebuiau să aibă patru persoane de la aceeaşi familie la masă şi unde se văd mai mulţi şi se vede clar că nu sunt din aceeaşi familie, se vede că sunt persoane diferite care stau la aceeaşi masă. O să înceapă controale foarte serioase. Nu numai la terase, în mai multe locuri. Ştiu că s-a dispus, la nivelul ministerului, pe linia ordinii publice, să se intensifice controale la modul serios: terase, retaileri, deci magazine care trebuie să aibă triaj la intrare, dacă îl fac sau nu. Deci, vor începe în această perioadă astfel de controale pentru că nu mai merge. Trebuie să fim foarte atenţi la ce se întâmplă”, a declarat Raed Arafat, la Digi 24.

Sursa: Agerpres

Arafat, reacție dură la adresa celor care compară Covid-19 cu „o boală banală”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here