Petrecere cu DJ în Herăstrău, în plină pandemie. Mâncarea a fost vândută la geam. VIDEO

După două luni de stat în casă, tinerii din București au uitat de distanțarea socială la prima petrecere adevărată, în aer liber, din Parcul Herăstrău.

În grupuri mai mari sau mai mici, au glumit, au stat pe iarbă, sau au dansat pe asfalt până aproape de miezul nopții.

Un DJ a întreținut atmosfera, iar mâncarea și băutura au fost asigurate de câteva restaurante din zonă, care au vândut „la pachet”, pentru a respecta legea.

Cu toate astea, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunţat aseară că se vor lua măsuri, şi că localurile respective riscă să rămână fără autorizaţii.

În plină stare de alertă, tinerii din Bucureşti nu au mai ţinut cont de reguli, cu atât mai puţin de recomandări, şi au petrecut în grupuri, în Parcul Herăstrău. Nu au ezitat să arate şi pe reţelele de socializarea cum se distrează, mai ales ca evenimentul a fost anunţat tot online.

Bărbat: “A fost o petrecere în parc care s-a ţinut în aer liber. Practic, doar o simplă petrecere. Ne-am protejat fără mască. Nu neapărat avem nevoie de mască pentru a fi oameni protejaţi. Noi am fost 4, dar am mai găsit acolo alţi 4 şi ei au avut alţi 4 şi aşa mai departe.”

Timp de câteva ore, cei care au trecut prin parcul Herăstrău şi-au putut comanda mâncare sau băutură în sistem takeaway de la câteva localuri din zonă. Mai apoi le-au savurat pe bănci sau pe iarbă, fără să mai ţină cont însă de distanţarea socială.

Pe lângă asta, nimeni nu purta masca de protecţie, indiferent că socializa sau dansa. Iar aceste scene se derulau în timp ce poliţia îndemna la evitarea aglomeraţiei.

Angajaţii localurilor susţin că legea a fost respectată, că terasele şi restaurantele au fost închise, iar servirea s-a făcut doar la geam. În miez de noapte, totuşi, oamenii legii le-au bătut la uşă.

Un eveniment asemănător era programat şi pentru duminică, însă localul a anunţat că suspenda pentru moment activitatea vânzării la geam, pentru siguranţa tuturor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here