Marcel Vela anunță Ordonanța Militară numărul 10. Măsuri de ultimă oră în România. LIVETEXT

„Dragi compatrioți, vă prezint Ordonanța Militară numărul 10 adresându-vă mulțumiri! Ați avut un comportament responsabil.

O veste bună pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani. Pot circula pentru deplasări în interes profesional, pot să se deplaseze în situația în care au nevoie de asistență medicală ce nu poate fi amânată, pot face deplasări pentru activități agricole.

Am prevăzut că persoanele care au împlinit 65 de ani pot circula în următoarele intervale: 7 – 11, 19 – 22, cu motivele: asigurare de bunuri, motive justificate precum îngrijire minor, asistență altor persoane vârstnice, deplasări scurte în apropierea gospodăriei legate de activități fizice, nevoile animalelor de companie.

Măsurile se aplică de la publicarea ordonanței.

Magazinele își vor organiza programul de lucru pentru a asigura cu prioritate accesul persoanelor peste 65 de ani în intervalul 7-11 și de la 19-22.

Zborurile către țări care au fost deja suspendate 14 zile: Va trebui prelungită măsura suspendării zborurilor către Spania, pentru încă 14 zile, din 28 aprilie.

Am prelungit suspendarea zborurilor spre Austria, Belgia, Elveția, SUA, Marea Britanie, Olanda, Turcia și Iran pentru 13 zile, din 2 mai până în 14 mai inclusiv

Se prelungește suspendarea zborurilor către Italia din 3 mai, valabilă până în 14 mai.

Tot aici intră și Franța și Germania, pentru zece zile, din 5 mai.

La publicarea ordonanței, își încetează aplicabilitatea prevederi din ordonanțe anterioare care pot intra în contradicție cu cele de azi

Sunt abilitate să asigure aceste prevederi poliția, jandarmeria, poliția locală.

În această seară, toate detaliile pot fi parcurse în Monitorul Oficial.

Mulți dintre dvs m-au întrebat cum va arăta relaxarea. Va fi graduală, iar după 15 mai trebuie să fim cu atât mai responsabili. Știu că se apropie 1 mai, că vremea e frumoasă, dar e momentul să ne analizăm prioritățile și să ne dăm seama de ce contează cu adevărat: sănătatea și protejarea celor dragi.

Sunt sigur că veți da dovadă în continuare de responsabilitate, implicare, solidaritate și patriotism”, a declarat Marcel Vela.

 

Știre în curs de actualizare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here