Aplicaţie pentru telefon pentru urmărirea cazurilor de coronavirus. A fost deja descărcată de peste un milion de oameni

Peste un milion de australieni au descărcat luni o aplicaţie pentru smartphone destinată urmăririi contactelor cu persoanele diagnosticate cu noul coronavirus, în pofida temerilor legate de o potenţială încălcare a confidenţialităţii, informează AFP.

Ministrul australian al Sănătăţii, Greg Hunt, a calificat drept „extraordinar” modul în care compatrioţii săi au adoptat această aplicaţie lansată duminică seară, care foloseşte tehnologia Bluetooth.

„COVIDSafe”, fusese descărcată luni dimineaţă de aproximativ 1,1 milioane de persoane, în contextul în care ţara, la o populaţie de 25 de milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent cu puţin peste 6.700 de cazuri de COVID-19.

Numărul de cazuri noi de COVID-19 a scăzut considerabil în ultimul timp în Australia, în contextul în care autorităţile desfăşoară o amplă campanie de depistare.

Aplicaţia îşi propune să ajute autorităţile să descopere toate persoanele care s-au aflat la mai puţin de 1,5 metri de o persoană purtătoare a virusului.

Oficialii din domeniul sănătăţii susţin că o utilizare masivă a aplicaţiei va contribui la ridicarea unora dintre restricţiile de circulaţie şi de adunare impuse în cadrul luptei împotriva epidemiei.

Ei au explicat că aplicaţia va deveni un instrument eficient din momentul în care jumătate din populaţie o va folosi, utilizarea sa fiind gratuită şi voluntară.

Potrivit lui Hunt, „COVIDSafe” nu permite geolocalizarea şi doar autorităţile medicale vor folosi datele utilizatorilor.

„Este vorba doar de a ne ajuta să găsim şi să alertăm orice persoană care ar putea fi expusă virusului”, a subliniat Hunt pentru Sky News.

Lansarea acestei aplicaţii survine într-un moment în care statele australiene care nu au înregistrat niciun caz nou de COVID-19 au anunţat relaxarea provizorie a măsurilor de izolare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here