NASA a dezvoltat un ventilator special pentru pacienţii COVID-19 în doar 37 de zile. Poate fi folosit și acasă

Inginerii de la NASA au dezvoltat un venitlator cu înaltă presiune special conceput pentru a ajuta pacienţii bolnavi de COVID-19, potrivit unui comunicat al agenţiei, citat de CNN, scrie Mediafax.

Ventilatorul a primit numele VITAL, după ce a trecut un testul final de la Şcoala de Medicină Icahn din New York la începutul săptămânii. NASA spera ca procedurile de aprobare să decurgă rapid pentru a putea fi folosit în ajutorarea pacienţilor.

„Suntem foarte mulţumiţi de rezultatele obţinute în urma testelor desfăşurate într-un laborator care simulează cu mare precizie organismul uman”, a spus Dr. Matthew Levin.

Prototipul este flexibil şi poate fi utilizat atât în spitale cât şi în centrele de carantină care pot fi hoteluri sau locuinţe. Acesta are o capacitate mai mare de a oferi oxigen pacienţilor decât ventilatoarele utilizate în acest moment în SUA. Cantitatea suplimentară de oxigen a fost integrată special, după ce s-a dovedit că în anumite cazuri este necesar mai mult oxigen în organismul pacienţilor aflaţi în stare gravă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here