Câți oameni a infectat cu coronavirus ÎPS Pimen

Doi preoți și patru angajați ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților au fost depistați pozitivi cu Covid-19, în urma testării efectuate după ce ÎPS Teofan s-a dovedit a fi infectat cu această boală.

Șase persoane, din cele 37 de la Mănăstirea „Sfântul Ioan” din Suceava și de la căminul de bătrâni patronat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților care au fost în contact cu ÎPS Pimen, au fost confirmate cu noul coronavirus, scrie Monitorul de Suceava.

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Manuela Trifan, a declarat, vineri, că 31 de rezultate au fost negative și 6 pozitive pentru noul coronavirus: doi preoți și patru angajați din sectorul administrativ al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Dr. Trifan a precizat că testele tuturor celor 15 angajați ai căminului pentru persoane vârstnice patronat de Arhiepiscopie au avut rezultate negative, prin urmare nu sunt infectați.

ÎPS Pimen are o formă medie spre severă a bolii

 

ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, a fost confirmat luni pozitiv cu Covid-19, marți fiind transportat la București cu elicopterul.

Înaltul prelat, în vârstă de 90 de ani, a fost internat la Institutul ”Matei Balș” cu o formă a bolii medie spre severă.

Sursa: C.A., Monitorul de Suceava

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here