Un bărbat din București a refuzat legitimarea motivând că este ”suveran”

Starea de urgență decretată ca urmare a pandemiei de coronavirus presupune, printre altele, și legitimarea persoanelor pe stradă, pentru ca autoritățile să elimine riscul răspândirii COVID-19.

O patrulă de jandarmi din București a legitimat marți seară, pe raza Sectorului 4 un bărbat care avea asupra lui un document intitulat „ENTITATEA SUVERANĂ INDIVIDUALĂ EXEMPT”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Așa-zisul act de identitate, indica naționalitatea titluarului drept „suveran”, iar la data nașterii mai 2018. Mai mult, actul ar expira abia mileniul următor, în anul 3119.

Documentul nu este, conform legislației în vigoare, prevăzut ca act de identitate valabil pentru legitimare.

 

”Persoana în cauză a refuzat în mod repetat să dea detalii pentru stabilirea identității, menționând faptul că este suveran și că nu recunoaște instituțiile statului, fiind condus la sediul secției de poliție competentă teritorial, pentru continuarea verificărilor”, se mai arată în comunicat.

De asemenea reprezentanții Jandarmeriei au mai adăugat: ”Din cauza comportamentului deviant pe care-l manifesta, a fost solicitat un echipaj de ambulanță care l-a transportat pe bărbat la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia”, pentru un consult de specialitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here