Klaus Iohannis: ”După 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că după data de 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţii publice închise şi în transportul în comun.

Am decis astăzi că, după data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţii publice închise şi când folosim transportul în comun”, a spus şeful statului.

El a arătat că s-ar putea renunţa la purtarea măştii anul viitor.

”După 15 mai nu vom prelungi restricţiile de deplasări individuale”

După data de 15 mai, când se încheie starea de urgenţă, nu vor fi prelungite restricţiile privind deplasările individuale, a anunţat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis..

“După data de 15 mai (…) vom renunţa la restrângerile care privesc persoane. Nu vom prelungi restricţiile de deplasări individuale. Vom putea să ne deplasăm în spaţii publice fără să declarăm unde mergem şi de ce mergem”, a spus el.

Iohannis a subliniat, însă, că, după 15 mai, multe restricții  vor rămâne în vigoare

Sinteza declarațiilor șefului statului:

 

– Am avut astăzi o nouă întâlnire.

– Am decis astăzi ca după data de 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile închise și când folosim transportul public în comun. Această măsură nu este limitată în timp. Vom putea poate să renunțăm la această măsură la anul.

– A doua măsură decisă este una care va bucura pe mulți români. După 15 mai, după ce se epuizează starea de urgență vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Deci nu vom prelungi restricțiile pe deplsaări individuale. Vom putea s ne deplăsăm fără să dăm declarație. Este vorba de libertatea de mișcare individuală. Multe restrângeri vor rămâne în vigoare. Vor rămâne o vreme, după 15 mai, interdicțiile pentru adunări pubice. Și alte interdicții în vigoare.

– Până în 15 mai stați acasă. Toate restricțiile rămân în vigoare.

– Viața nu va reveni la normalitatea pe care am cunoscut-o înaintea acestei pandemii. Vom stabili exact care activitate, când poate să înceapă. 

– Vom elabora un plan concert pentru revenirea elevilor la școală.

O nouă ședință pe tema Covid-19 la Cotroceni

 

Preşedintele Klaus Iohannis a avut miercuri, la Palatul Cotroceni, o nouă şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19.

La întâlnirea de la Cotroceni au participat prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

De la începutul stării de urgenţă, preşedintele Klaus Iohannis a avut mai multe şedinţe pe tema COVID-19 cu membri ai Guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here