Şase mii de pacienţi vor primi un tratament folosit până acum pentru artrită

Marea Britanie este gată să demareze cel mai vast studiu asupra unui medicament despre care se crede că ar putea trata infecţia cu coronavirus. 6.000 de pacienţi vor lua parte la testarea medicamentului Tocilizumab, comercializat sub numele RoActemra ori Actemra. Tocilizumab este folosit în mod curent pentru tratarea artritei, scrie Mediafax.

Circa 6.000 de pacienţi diagnosticaţi cu coronavirus vor lua parte la cel mai mare studiu pentru identificarea eficienţei unui medicament asupra infecţiei cu COVID-19.

Potrivit Daily Mail și The Time, experţii britanici vor testa medicamentul Tocilizumab, comercializat sub numele Actemra. Acest medicament, folosit în mod curent la pacienţii cu artrită, ar putea ajuta la reducerea inflamaţiilor produse la nivelul plămânilor.

Sursa citată notează că testele vor fi conduse de Universitatea Oxford, iar profesorul Martin Landray, epidemiolog experimentat, a afirmat: „Tranziţia de la a purta o infecţie virală la a avea nevoie de respiraţie artificială este influenţată de această hiperinflamaţie observată la nivelul plămânilor”.

„Există motive să credem că dacă putem bloca inflamaţia, putem reduce şi riscul de a ajunge în situaţia ventilării artificiale ori chiar a decesului”, a mai completat acesta.

Tocilizumab acţionează asupra reducerii nivelurilor proteinei IL-6, care în abundenţă provoacă inflamaţii majore şi o suprareacţie a sistemului imunitar, numită şi „furtună de citokine”.

Recent, specialiştii din China au notată că tratamentul cu Actemra a ajutat 19 din 20 de pacienţi supuşi medicaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here