Premierul Conte: Italia se REDESCHIDE din data de 4 mai, treptat

Premierul Giuseppe Conte a anunțat că Italia se va redeschide treptat din data de 4 mai, conform unui plan bine pus la punct, relatează Corriere della Sera. 

„Din 4 mai vom începe un program național de redeschidere care va ține cont de particularitățile regionale,” a spus Conte.

Așadar, premierul Giuseppe Conte anunță începerea „etapei a II-a” și adaugă: „Voi oferi detaliile în cursul săptămânii”.

Conte: „Nu putem să reluăm totul imediat doar pentru a satisface opinia publică și firmele”

 

„Mulți cetățeni s-au săturat de eforturile depuse până acum și ar dori o relaxare semnificativă a acestor măsuri sau chiar abolirea lor totală. Apoi, există nevoile întreprinderilor și a celor care în mod normal derulează activități comerciale pentru a reporni totul cât mai curând posibil. Aș vrea să pot spune: ‘hai să redeschidem totul acum, imediat. Să începem mâine dimineață’. Dar acest guvern a pus pe primul loc protecția sănătății cetățenilor și cu siguranță își dorește creșterea eficienței sistemului de producție. Dar o astfel de decizie ar fi iresponsabilă. Aceasta ar face curba de contagiune să crească într-un mod necontrolat și ar anula toate eforturile pe care le-am făcut până acum. În această etapă nu ne putem permite să acționăm bazându-ne pe improvizație. Nu putem abandona linia de maximă prudență, chiar și în perspectiva repornirii economice. Nu ne putem baza pe astfel de decizii doar pentru a satisface o parte a opiniei publice sau pentru a satisface solicitările unor companii sau regiuni afectate,” a spus Conte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here