Imagini din ferma de sparanghel din Germania unde a lucrat Iulian. Ce a spus angajatorul despre acuzaţiile românului >>>

Imaginile au fost realizate de Erich Mocanu, fondator al organizaţiei AEBS, în ferma unde a lucrat Iulian, românul plecat la cules sparanghel în Germania şi care a spus că se află într-o situaţie grea după ce ar fi încercat să îşi dea demisia şi angajatorul i-ar fi reţinut, potrivit acestuia, buletinul.

„Pe data de 19.04.2020 am fost contactat de o persoana ce este in Berlin pe străzi şi caută ajutor. În calitate de reprezentant al organizației AEBS am început cercetările si asupra locului unde a lucrat, astfel am ajuns la firma din Rain am Lech.

Am luat legătura telefonic şi cu alţi muncitori sezonieri de pe plantaţie, iar aseară la ora 20:00 am plecat către aceștia. Într-adevăr, până la orele 00:00 s-a muncit în hala de sortare, iar lângă, la aproximativ 30 m unde se aflau containerele de cazare, era muzică şi voie bună.

Dimineața, la ora 5:45, sezonierii s-au îndreptat spre autobuze pentru a pleca pe plantaţie. La orele 8:00 m-am prezentat la birou căutându-l pe Administratorul companiei, ce a fost foarte deschis unei discuții.

Despre băiatul “Iulian”, de la Berlin, am reuşit să aflu că a avut o dispută cu colegii după care a părăsit incinta.

Administratorul mi-a predat Cartea de Identitate al lui Iulian, închiderea salarială cât şi lucrurile personale ce le-a lăsat acolo când a părăsit locația. După închiderea salarială, a reieșit că Iulian mai avea o datorie faţă de Angajator de 8 EURO. Aceasta datorie ii revine după ce a încasat mai mult avans decât orele muncite. Şi totuşi, angajatorul auzind despre situaţia in care se află acum, i-a oferit 100,00 euro pentru avea bani de trai.

Toate lucrurile: Bani, Hainele, CI cât şi fluturaşul de salar, le-am trimis astăzi prin UPS către Ambasada României din Berlin.

În legătură cu ceilalţi sezonieri, angajatorul nu a concediat pe nimeni, ci sezonierii încalcă articolele contractului, refuzând saă iasă la lucru. La cererea mea de a vedea condiţiile de trai, mi s-a arătat chiar camera lui Iulian şi am constatat că este curată, dezinfectată şi minimum de confort ce are nevoie un om sa se odihnească”, a scris Erich Mocanu, într-o adresă oficială trimisă trimisă consulatului.

Vezi imaginile video cu locul în care a lucrat Iulian:

:

:

:

:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here