De ce au fugit polițiștii în scandalul de la Hunedoara. Reacția lui Marian Godină

Polițistul Marian Godină crede că oamenii legii din Hunedoara au procedat corect retrăgându-se din fața mulțimii care îi agresa. ”A fost cea mai înțeleaptă decizie a lor”, spune Godină, potrivit căruia situația nu putea fi rezolvată decât de mascați.

 

Marian Godină ia apărarea colegilor săi de la Hunedoara, care s-au retras din fața unei mulțimi violente, spunând că a fost un lucru rațional.

Potolirea unei mulțimi intră în atribuțiile trupelor speciale, și nu a unor polițiști neechipați, iar folosirea armelor de foc împotriva grupurilor de recalcitranți ar fi însemnat să fii ”inapt psihologic”, consideră Godină.

”Pornind de la imaginea praf a Poliției, imagine tristă și nedreaptă față de majoritatea polițiștilor care muncesc dedicați, vizionarea imaginilor de la Hunedoara a declanșat valuri de comentarii și revoltă. Probabil că aceiași care se revoltau când vedeau o persoană încătușată și reclamau abuz la orice gest al unui polițist care folosea forța”, a scris Godină pe pagina sa de Facebook.

”Înțeleg pe deplin supărarea unora dezamăgiți de polițiștii în retragere. Natura umană ne face să ne fi dorit ca acei polițiști să riposteze și să încătușeze toate persoanele recalcitrante de acolo și să-i vedem drept lași văzându-i cum au plecat. Rațiunea însă trebuie să preia controlul asupra emoțiilor și adrenalinei. Nu am reușit să număr câte persoane erau acolo, dar în mod cert numărul lor îl depășea cu mult pe cel al polițiștilor. Acele persoane aruncau cu pietre. Era acolo o adevărată ploaie cu pietre. Polițiștii aceia erau în pantaloni de stofă, pantofi și cămăși. Serios că n-am învățat nicăieri cum te poti apăra de o ploaie de pietre astfel echipat. Se întrebau unii de ce nu au folosit armele. Deși mult blamat, pistolul calibru 7.65 mm, poreclit Carpați, nu e nici pistol cu apă și nici nu trage cu gaz. Să tragi cu o armă de foc asupra unei mulțimi înseamnă să fii inapt psihologic”, a mai spus cunoscutul polițist brașovean.

 

”V-ați întrebat vreodată de ce există mascații?”

 

Godină apreciază că a fost o decizie înțeleaptă, spunând că ”dacă polițiștii ăia în cămăși ar fi rezolvat, mă întreb pentru ce ar mai exista mascații”.

”Deși urâtă la vedere, consider că retragerea polițiștilor a fost cea mai înțeleaptă decizie a lor. Eu știu că vor comenta mulți Rambo pe aici care ar fi coborât, ar fi făcut, ar fi dres, ar fi prins pietrele în dinți si le-ar fi scuipat înapoi spre mulțimea furioasă. Mai știu că nu le vâjâie pietrele pe la urechi când scriu comentariile. Revenind la situație, retragerea și solicitarea echipei de la Serviciul Pentru Acțiuni Speciale au fost cele mai înțelepte decizii. Aaa…dacă vedeam în imagini o dubă SAS retrăgându-se de acolo, mi s-ar fi făcut jenă. Doar că asta nu veți vedea. V-ați întrebat vreodată de ce or exista mascații? Păi dacă polițiștii ăia în cămăși ar fi rezolvat speța, mă întreb pentru ce ar mai exista mascații”, a mai scris Godină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here