Mesajul de Paște al lui Klaus Iohannis: ”Împreună, vom ieși învingători”

Klaus Iohannis a transmis românilor un mesaj de Paște, în care arată că sărbătorile din acest an ”ne obligă să aflăm mai mult în noi înșine” ceea ce înseamnă ”lumina și binecuvântarea Învierii”.

 

Președintele României a spus că Învierea Domnului este ”o celebrare a speranței”, care trebuie să ne umple sufletul de încrederea de care, anul acesta, avem nevoie ”mai mult decât oricând”.

Klaus Iohannis a precizat că Paștele din acest an ”ne obligă să aflăm mai mult în noi înșine, în casă și prin rugăciune, lumina și binecuvântarea Învierii”.

Șeful statului a adăugat că, ”în aceste zile, ne manifestăm iubirea față de cei dragi tocmai renunțând să-i avem lângă noi”.

”Să ne asumăm acest sacrificiu” și să avem ”credință că vom ieși învingători” din această încercare.

Iată și mesajul integral al președintelui Klaus Iohannis.

Dragi români,
Vă doresc tuturor să întâmpinați Sfintele Paști în sănătate și pace sufletească!
Învierea Domnului este o celebrare a speranței într-un anotimp al renașterii. Biruința Vieții, acesta este mesajul pascal care ne umple sufletele de încrederea de care avem nevoie, în acest an mai mult decât oricând.
Pentru noi toți, lumina Învierii a fost întotdeauna un prilej de a ne bucura alături de familie și de cei apropiați de căldura locului pe care-l numim „acasă”. Din păcate, sărbătorile pascale de anul acesta ne găsesc într-o situație care ne obligă să aflăm mai mult în noi înșine, în casă și prin rugăciune, lumina și binecuvântarea Învierii.
În aceste zile, ne manifestăm iubirea față de cei dragi tocmai renunțând să-i avem lângă noi. Suntem însă mereu în gândurile noastre aproape de ei, iar această comuniune spirituală este legătura cea mai puternică, adevărata forță care ne va da energia să depășim momentele dificile prin care trecem.
Să ne asumăm acest sacrificiu și să ne regăsim cu aproapele nostru în taina Învierii, precum și în rugăciune pentru alinarea suferințelor celor bolnavi și pentru sufletele celor răpuși de epidemie.

Dragi români,
Semnificația profundă a acestor zile este aceea că împreună, cu dăruire, iubire și credință vom ieși învingători din greaua încercare la care a fost supusă întreaga omenire.
Vă urez să primiți Sfintele Paști cu sufletele luminate de iubire, speranță și credință!
Hristos a înviat!

Hristos a înviat!”, este mesajul președintelui.

Editor: B.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here