Iohannis: “Voi solicita premierului Orban să revină asupra așa-zisului acord cu BOR”

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, că în cadrul întâlnirii de la Cotroceni va solicita premierului Orban și ministrului de Interne să revină asupra acordului MAI – BOR privind distribuirea Luminii Sfinte în noaptea de Înviere.

Declarații LIVE TEXT ale președintelui Iohannis:

– Din păcate, nu avem niciun motiv de relaxare. Avem de ieri până azi 20 de persoane care au murit, avem 340 de persoane în plus infectate. Nici vorbă de relaxare.

– Ca să fie foarte, foarte clar și poate că mesajul meu nu a ajuns la toată lumea. Cuvântul de ordine e “Stați acasă!”. E regretabil să observăm că cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa pare că se întâmplă cu un așa-zis acord între MAI și BOR.

– Nu e cazul să ne relaxăm. Explicațiile au fost prea optimiste.

– În cadrul acestei ședinte, voi solicita premierului și ministrului de Interne să revină asupra acestui acord, să găsească altă formulă.

– Stați acasă, altfel, după sărbători vom avea înmormântări.

Întâlnire la Cotroceni între Iohannis și Guvernul Orban

 

Iohannis va avea miercuri, la Palatul Cotroceni, o şedinţă cu membri ai Guvernului privind măsurile care se impun în contextul prelungirii stării de urgenţă.

La această şedinţă, care va avea loc la ora 12.30, vor participa prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Finanţelor Publice, Vasile Cîţu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit anunțului făcut de Președinție, Iohannis va susține o declarație de presă și la finalul şedinţei.

Klaus Iohannis a semnat marţi decretul privind prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României cu 30 de zile.

Tot marți, ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a anunțat un acord cu Patriarhia Română privind distribuirea Luminii Sfinte de către angajați MAI și voluntari în noaptea de Înviere.

Sursa: Pro TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here