Fermierii din Irlanda cer zboruri charter pentru români: „Avem nevoie de culegători de fructe și legume”

Agricultorii din Irlanda solicită sprijin de la autorități pentru a aduce muncitori români si bulgari. 

Aproximativ 1.500 de muncitori sezonieri români și bulgari ar putea fi aduși cu avioane charter în Irlanda pentru a salva recolta de fructe și legume de sezon.

Fermierii din această țară fac presiuni pe guvern pentru a elimina interdicțiile și pentru a facilita aducerea muncitorilor, scrie The Independent.

Astfel, zborurile charter ar putea fi folosite pentru a transporta până la 1.500 de lucrători sezonieri în Irlanda, pentru a culege fructe și legume.

Guvernul de la Dublin ar putea elibera autorizații

 

În contextul pandemiei de COVID-19, restricțiile de călătorie valabile în toată Uniunea Europeană au împiedicat lucrătorii să ajunga pe câmpurile pline de fructe și legume. Fermierii solicită acum Guvernului de la Dublin să elibereze autorizații de a intrare în țară pentru sezonieri. Recent, Uniunea Europeană a definit munca sezonieră agricolă ca fiind esențială și, prin urmare, se poate permite muncitorilor să călătorească în interiorul UE.

Marea majoritate a culegătorilor care lucrează în fermele irlandeze în fiecare an provin din România și Bulgaria, mai scrie sursa citată.

(w670)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here