Un preot din Târgu Frumos, confirmat cu Covid 19 după ce a mers din casă în casă cu molifta

Alertă în oraşul Târgu Frumos, din judeţul Iaşi unde un preot din comunitatea lipovenească a fost confirmat pozitiv cu Covid19 după ce a mers cu molifta, din casă în casă.

Imediat a început o anchetă epidemiologică şi până acum, aproape 200 de persoane au fost izolate la domiciliu.

Alarma s-a dat după ce s-a aflat că preotul de rit vechi, doi dascăli şi clopotarul au fost prin casele enoriaşilor, asta chiar dacă ordonanţele militare interzic acest lucru.
Inspectorii sanitari i-au izolat, iar rezultatele testelor au arătat că toţi patru sunt infectaţi cu noul coronavirus. În timp ce aceştia au fost transportaţi la spitalul de boli infecţioase, în comunitatea lipovenilor a început ancheta epidemilogică. După discuţiile cu preotul, până acum au fost identificate aproape 200 de persoane – ca şi contacti direcţi. Mai exact, enoriaşi care l-au primit pe duhovnic în locuinţele lor. Toţi au fost izolaţi la domiciliu, iar inspectorii de la DSP vor verifica zilnic starea acestora de sănătate şi se vor asigura că respectă şi regulile şi vor rămâne în casa 14 zile.

Abia la sfârşitul săptămânii trecute s-a aflat că preotul din comunitatea de rit vechi a lipovenilor a mers în gospodăriile oamenilor, cu molifta. Imediat, autorităţile au început să ia toate măsurile pentru a proteja şi restul localnicilor. Îngrijorarea a început să crească atunci când s-a aflat că toţi cei din biserică care au mers în casele oamenilor au fost testaţi pozitiv.

Până acum au fost izolate la domiciliu 198 de persoane, iar inspectorii-sanitari încearcă să împiedice izbucnirea unui focar.

În acest caz, pentru că este vorba despre un număr mare de persoane, vor fi testaţi doar cei cu simptome, spun reprezentanţii DSP Iaşi.

Preotul, împreună cu cei doi dascăli şi clopotarul bisericii sunt internaţi în spital, în stare stabilă. La Târgu Frumos, din comunitatea lipovenească fac parte circa 700 de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here