Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că s-a semnat un acord de susținere și sprijin cu Patriarhia Română.

Modul în care românii se vor putea bucura de sărbătorile pascale a fost stabilit printr-un document oficial semnat între BOR și MAI.

S-au stabilit următoarele: pâinea binecuvântată, numită Paști, a fi sfințită în Joia Mare, și va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă, în intervalul orar 7.00 – 17.00. În declarația pe propria răspundere, cetățenii vor  face precizarea pentru ridicarea Sfintelor Paști de la Biserică. Desigur, cu respectarea distanței sociale.

Pentru credincioșii bolnavi și cei peste 65 de ani, vor fi distribuite cu respectarea măsurilor de protecție. Distribuirea Sfintei Lumini, aduse de la Ierusalim, se va face de către voluntarii parohiilor și de către patrulele sub coordonarea MAI, aflate în misiune sâmbătă.

Credincioșii vor fi putea ieși din case respectând regulile de distanțare sociale, să fie evitată formarea grupurilor mai mari de trei persoane. Astfel, un grup de locatari ai unui bloc, nu mai mare de 3 persoane, va putea ieși în fața scării pentru a lua lumină și a o împărți celorlalți locatari.

În noaptea de Înviere e permisă circulația preoților în parohii pentru a împărți Sfânta Lumină

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here