PSD ar putea vota împotriva prelungirii stării de urgență. Anunțul lui Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că prelungirea stării de urgență fără o minimă garanție că vor fi luate măsurile corecte și necesare pentru prevenirea unui dezastru economic ar fi o inconștiență totală. Social-democratul propune Guvernului un set de măsuri sociale și economice. 

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a scris luni pe Facebook că în România se înregistrează, după prima lună de stare de urgență, peste 1,2 milioane de români care și-au pierdut locul de muncă sau sunt în șomaj tehnic, zeci de mii de firme închise și miliarde de euro pierdute.

Social-democratul susține că Guvernul și președintele trebuia să ia măsuri care să împiedice un dezastru economic.

„În aceste condiții, prelungirea stării de urgență fără o minimă garanție că vor fi luate măsurile corecte și necesare pentru prevenirea unui dezastru economic ar fi o inconștiență totală”, a scris Marcel Ciolacu pe rețeaua de socializare.

El cere președintelui Iohannis și Guvernului PNL ca prelungirea stării de urgență să fie însoțită obligatoriu mai multe măsuri, printre care transparentizarea informării, deciziilor și achizițiilor efectuate de Guvern pe perioada stării de urgență, un plan de acțiune pe termen scurt și mediu în domeniul sanitar pentru testarea populației, o condiție obligatorie pentru reîntoarcerea rapidă la muncă și reluarea activităților economice și măsuri economice și sociale pentru cetățeni și mediul de afaceri, pentru protejarea puterii de cumpărare a românilor,#păstrarea locurilor de muncă și limitarea efectelor crizei economice.

Liderul PSD susține că măsurile luate până cum sunt „inaplicabile și insuficiente, după cum se poate observa”.

De asemena, Marcel Ciolacu solicită anunțarea proiectelor majore de investiții pe care Guvernul le va demara pe perioada stării de urgență pentru a reporni economia și a măsurilor care vor fi luate în agricultură pentru limitarea efectelor secetei și asigurarea necesarului de hrană pentru populație.

„PSD înțelege pe deplin nevoia de a nu pune sub nicio formă în pericol sănătatea oamenilor! În același timp însă, cred că toți românii așteaptă o perspectivă clară de la președintele Iohannis și de la Guvern.
Nu vom fi de acord să avem încă o lună pierdută pentru cetățeni și pentru economie!”, a mai scris Ciolacu pe pagina de Facebook, potrivit Mediafax.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că în această săptămână va emite un decret prin care starea de urgență va fi prelungită cu încă o lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here