Poate fi folosită aceeași declarație pe propria răspundere doar cu schimbarea datei?

Apar întrebări specifice în urma impunerii stării de urgență și a recomandărilor și sfaturilor oferite de autorități în ceea ce privește posibilitatea de părăsire a domiciliului pentru activități esențiale. Una dintre acestea este următoarea: poate fi modificată dată declarației pe proprie răspundere, și folosit același document, dacă scopul a rămas același?

Grupul de Comunicare Strategică a oferit duminică noi precizări legate de restricțiile de circulație din ordonanțele militare adoptate pentru durata stării de urgență. E vorba de 38 de noi întrebări și răspunsuri cu privire la cum să acționăm pe perioada stării de urgență în situații specifice.

Una dintre ele se referă la folosirea unei declarații pe propria răspundere mai vechi:

„Având în vedere că din cauza restricțiilor este dificil să găsim foi pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere, mai ales pentru persoanele în vârstă sau din mediul rural, este permis să refolosim declarația prin modificare datei, în cazul deplasărilor pentru tratamente medicale frecvente sau pentru deplasări la magazinul din apropierea casei ori la farmacie? În funcție de posibilități, se poate tăia cu pixul sau cu pastă corectoare.

Răspuns: Da, în măsura în care este evidentă data pentru care este completată declarația respectivă, iar motivele deplasării și traseul rămân neschimbate.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here