Dosar penal pentru persoana care care a îndemnat oamenii să meargă la slujba de Înviere

Aveţi mare grijă ce mesaje primiţi sau trimiteti pe reţelele sociale. O persoană din Borșa, județul Maramureș, s-a ales cu dosar penal după ce i-a încurajat pe ortodocși să participe, duminica viitoare, la slujba de Înviere. Asta în condiţiile în care autorităţile au făcut mai multe apeluri ca oamenii să nu iasă din case, iar slujbele se desfășoară cu ușile închise, fără participarea enoriașilor.

Dosarul penal a fost deschis sub acuzație de instigare publică, precizează Prefectura Maramureș.

„Poliția orașului Borșa s-a sesizat despre faptul că pe rețelele de socializare a apărut o postare emisă prin care îndemna in scris publicul să participe la slujba de înviere din data de 19 aprilie a.c., cu mențiunea „Nu vor putea să ne amendeze sau să ne aresteze dacă suntem toți uniți!!! Dă-i mai departe”. Postarea a fost publicată și distribuită inclusiv de alte persoane”, precizează sursa citată.

În urma verificărilor efectuate a fost identificată persoana care a postat declarația pe propria răspundere completată cu acets îndemn și a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

„Organele abilitate au întocmit dosarul penal nr.472/P/2020 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Instigare publică” faptă prevăzută și pedepsită de Art.368 alin.1 Cod penal”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here