Suedia, care a adoptat restricţii mai indulgente, a depăşit 10.000 de cazuri de COVID-19

Suedia, una dintre țările care a adoptat resticții mai indulgente în fața noului coronavirus a depășit 10.000 de cazuri de infecții. 

Suedia, ţară care a adoptat restricţii mai puţin drastice în comparaţie cu restul statelor europene în scopul combaterii propagării coronavirusului, a raportat depăşirea pragului de 10.000 de cazuri de infectări, potrivit datelor oficiale publicate sâmbătă, informează DPA, scrie Agerpres.

În Suedia, 887 de persoane au decedat din cauza COVID-19, boala respiratorie provocată de coronavirus, potrivit autorităţilor suedeze din domeniul medical.

Numărul cazurilor depistate în Suedia este cel mai ridicat din Scandinavia, dar populaţia ţării, de circa 10,3 milioane de locuitori, o depăşeşte cu mult pe a ţărilor vecine.

Ce măsuri NU s-au luat

 

Spre deosebire de ţările din proximitate, guvernul suedez nu a închis restaurantele, cafenelele, şcolile şi grădiniţele. Sunt permise în continuare adunările de până la 50 de persoane.

Prin comparaţie, Danemarca, ţară cu o populaţie de circa 5,8 milioane de locuitori, a înregistrat circa 6.000 de infectări şi 260 de decese potrivit bilanţului de sâmbătă.

Circa 200 de persoane au fost depistat pozitiv în Insulele Feroe şi Groenlanda, care fac parte din Regatul Danemarcei. În Norvegia, care are o populaţie de 5,4 milioane, virusul a fost depistat la 6.300 de persoane, înregistrându-se 114 decese. Finlanda, cu un număr similar de locuitori, a recenzat circa 2.600 de cazuri de infectări şi 42 de decese. Islanda a raportat circa 1.700 de infectări şi 7 decese cauzate de COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here