Povestea tinerei de 27 de ani care a murit din cauza coronavirusului. Cu ce boală se internase

Spitalul din Piatra Neamț este locul în care o femeie de 27 de ani a venit, acum trei săptămâni, la tratament, pentru o boală cronică a sângelui.

Potrivit raportului oficial, a fost îngrijită de o asistentă care intrase în contact cu un pacient confirmat ulterior cu covid-19.

Starea de sănătate a bolnavei s-a deteriorat progresiv. Vineri a făcut stop cardiac și a fost declarat decesul.

În același spital au fost infectați încă 215 oameni. Au murit 10, iar 34 de medici și asistente sunt internați, sub tratament.

Medic infectat din Piatra Neamț: „Cedăm psihic, organismul cedează. Chiar dacă suntem cadre medicale, suntem oameni în primul rând și avem familii! Din ce declară ei sunt echipamente, dar din ce știm noi de la colegii care sunt pe baricade: halate de unică folosință și măști de protecție chirurgicale. Deci nu știu cât suntem de protejați în acest fel.”

Situația cazurilor de coronavirus la nivel național

În numai 24 de ore, încă 523 de români au fost confirmați cu noul virus. Este cel mai mare număr de teste pozitive înregistrate într-o zi, de la debutul epidemiei.

În total, 5990 de persoane au fost infectate, 282 au murit și peste 200 sunt la terapie intensivă.

Cel mai recent raport oficial arată că aproape 2.000 de români sunt în carantină instituționalizată. S-au făcut 59.300 de teste pentru noul virus.

Specialiștii estimează că vârful epidemiei va fi la sfârșitul acestei luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here