Izoletele inventate de militarii români, fabricate în timp record. Cum arată

Ministerul Apărării Naționale a primit alte 35 de izolete de producție românească, din cele 100 comandate de la debutul crizei provocate de coronavirus.

Potrivit unui comunicat al MApN, o comisie de recepție formată din specialiști ai Departamentului pentru armamente și ai Direcției Medicale a M.Ap.N., a recepționat, vineri, al treilea lot de 35 de izolete de concepție și producție românească.

Producția acestora va continua și în cursul săptămânii viitoare pentru livrarea lotului nr. 4, reprezentând restul de 20 de izolete din totalul de 100 comandate de către M.Ap.N. Sistemele de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici – BIOEVAC recepționate vor fi distribuite, prin Direcția medicală, sistemului medical național.

Sistemul de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici – BIOEVAC asigură izolarea temporară și transportul în siguranță al personalului suspect sau confirmat a fi contaminat cu agenți biologici, inclusiv SARS-CoV-2, și este dotat cu un sistem de filtro-ventilație cu presiune negativă. Produsul, dezvoltat de cercetătorii militari împreună cu medicii militari, îndeplinește standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare și pe traseul de transport al persoanei infestate.

Proiectul de cercetare-dezvoltare a fost derulat de Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie din cadrul Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare (ACTTM), structură aflată în subordinea Departamentului pentru armamente, și Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare, aflat în subordinea Direcției Medicale a MApN.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here