IGPR: Poliţiştii au confiscat peste o tonă de peşte în urma controalelor efectuate în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării

Poliţiştii au confiscat peste o tonă de peşte în urma controalelor efectuate în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, a anunţat, sâmbătă, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

„În perioada 8-10 aprilie 2020, poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică – Serviciul de Poliţie ‘Delta Dunării’ au acţionat, împreună cu inspectori piscicoli din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură – Serviciul regional Tulcea, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul piscicol. În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate patru infracţiuni prevăzute de OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Conform sursei citate, au fost aplicate şi 12 sancţiuni contravenţionale, fiind indisponibilizate sau confiscate 14 plase de pescuit în lungime de peste un kilometru, două ambarcaţiuni şi un motor, în valoare totală de 46.600 de lei.

De asemenea, a fost confiscată cantitatea totală de 1.233 de kilograme de peşte, pentru care nu existau documente legale. AGERPRES/(AS – autor: George Onea, editor: Mirela Bărbulescu, editor online: Irina Giurgiu)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here