Tratamentul experimental ce ar fi avut o rată de succes de 100% împotriva COVID-19

Șase pacienți infectați cu COVID-19 din Israel, ce erau în stare critică și prezentau un risc ridicat de mortalitate, au fost tratați cu un produs experimental cu celule pe bază de placentă și au supraviețuit, potrivit datelor furnizate de cercetători.

Pacienții au fost tratați la trei centre medicale israeliene diferite, aceștia suferind de insuficiență respiratorie acută și complicații inflamatorii asociate cu noul coronavirus, relatează The Jerusalem Post.

După ce au fost tratați, nu numai că toți pacienții au supraviețuit, dar patru dintre ei au arătat o îmbunătățire a parametrilor respiratorii.

Mai mult, doi dintre pacienții cu afecțiuni medicale preexistente prezintă o recuperare clinică, pe lângă îmbunătățirea respirației, transmite compania ce s-a ocupat de tratament.

Tratamentul s-a bazat pe „celule alogenice de tip mezenchimal, care au proprietăți imunomodulatoare”, ceea ce înseamnă că induc celulele T reglatoare naturale ale sistemului imunitar și macrofagele M2, au explicat aceștia.

Descoperirile preclinice anterioare privind aceste celule ar fi relevat efecte terapeutice semnificative în studiile efectuate la animale cu hipertensiune pulmonară, fibroză pulmonară, leziuni renale acute și leziuni gastro-intestinale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here