”Să aveți un comportament civilizat”. Mesajul premierului Orban despre o nouă ordonanţă

Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, că a solicitat celor care asigură aplicarea restricţiilor instituite prin ordonanţă militară să facă diferenţa între oamenii care nu respectă regulile în mod vădit şi cei care nu o fac cu rea-voinţă.

“Solicitarea mea către poliţie, poliţie locală, jandarmerie, armată a fost aceea de a avea un comportament cât se poate de civilizat, chiar un comportament preventiv, să facă diferenţă între oamenii care întâmplător s-au aflat în situaţia în care nu au respectat riguros măsurile şi aceia care nesocotesc în mod evident regulile şi reglementările, să aibă o conduită cât se poate de fermă, dar în acelaşi timp politicoasă şi foarte multă măsură în luarea deciziilor de sancţionare a încălcărilor”, a spus premierul la postul B1 TV, citat de Agerpres.

Ce efect va avea pandemia asupra economiei

 

Premierul Ludovic Orban s-a referit și la prognozele care indică un efect negativ în economie al pandemiei de coronavirus.

“Am văzut 30 miliarde de euro, 15% din PIB, sunt poveşti. Încă nu am finalizat evaluarea. O evaluare foarte serioasă o vom putea face în jurul datei de 15 aprilie, pentru că trebuie să vedem efectele şi pe luna aprilie, pentru că pe martie nu ne oferă cuantificate toate consecinţele, încă se mai produc mişcări în economie care nu sunt întotdeauna pozitive, ci dimpotrivă se produc mişcări negative, continuă să-şi reducă activitatea firme, apar disponibilizaţi. Pot să îi asigur pe români că orice resursă disponibilă o vom folosi inteligent pentru punerea României în stare de funcţionare”, a spus Orban.

Acesta a susținut că situația României este mai grea decât a altor țări.

“La ora actuală cam 30% din economie este afectată. Deja prognozele noastre indică un efect negativ în economie care este posibil să ducă nu la o reducere a creşterii economice, ci chiar o creştere economică negativă care, pe baza prognozei făcute de specialiştii noştri, poate să fie între minus 1 şi minus 3%. Veniturile bugetare vor fi afectate, încă nu putem previziona cu exactitate cu cât se vor reduce veniturile, dar cu siguranţă vor fi afectate sever, sunt cheltuieli care au crescut şi care sunt absolut necesare pentru a menţine o viaţă decentă pentru angajaţi şi pentru a oferi companiilor şi cetăţenilor români o soluţie pentru a putea să rezolve problemele pe care le au. Este important şi ce face Europa, economia României depinde de economia Europei”, a declarat Orban.

 

De ce nu a anunţat premierul Ordonanţa Militară numărul 8

 

Premierul a mai spus că nu se grăbește să anunțe a opta Ordonanță Militară.

”În momentul în care se va impune, va fi emisă o nouă ordonanţă militară, că va fi mâine, că va fi poimâine, atunci când situaţia o impune şi e absolut necesar să adoptăm astfel de măsuri restrictive”, a subliniat Ludovic Orban.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here