Sute de mii de materiale sanitare și 2 milioane de măști au ajuns în România

În lipsa transportului de pasageri, Aeroportul Otopeni s-a transformat în cea mai importantă poartă aeriană a țării pentru materialele sanitare necesare spitalelor care luptă cu Coronavirus, transmite corespondentul ProTV, Vitalie Cojocari.

Marți dimineață, unul din cele mai mari avioane cargo din lume, Antonov 124, a aterizat pe aeroportul Otopeni.

Aeronava gigantică a transportat o cantitate impresionantă de măşti de protecţie, ochelari de protecţie, combinezoane, aparatură medicală şi reactivi.

Prin rabatarea botului avionului se pot încărca până la 150 de tone cargo, ceea ce ar putea să fie unul din cele mai mari transporturi de materiale sanitare din Europa în această perioadă.

Antonov a adus în România: 200.000 de combinezoane, 200.000 de viziere, 923.000 de mănuși de latex. Descărcare transportului a fost o operațiune complexă desfășurată de angajații aeroportului împreună cu cei de la Unifarm.

Pentru aterizarea pe aeroport au fost luate măsuri speciale, de pildă, reducerea la maximum a mișcărilor și aterizărilor altor aeronave. Ce-i drept, aceste măsuri excepționale au fost ușoare. În acest moment transportul de pasageri a fost redus la minimum și tinde chiar spre zero.

Antonov a fost urmat de un altă aeronavă uriașă, un Boeing 747-400, care a aterziat în jurul 14.00.

Boeing-ul este un avion cu două etaje, ceea ce crează impresia unei cocoașe și care poate transporta peste 100 de tone. De data asta au fost aduse în jur de 2 milioane de măști FPP2.

Alte 11 aeronave cargo urmează să aterizeze în zilele următoare pe Aeroportul Otopeni. Marfa este produsă în China. Pentru identificarea acestor materiale importante pentru lupta cu Coronavirus, dar și pentru găsirea aeronavelor de transport se dau adevărate bătălii, mi-au spus surse din Unifarm, care anunță un adevărat pod aerian China – România.

Compania românească cu capital de stat a făcut un împrumut de la Trezorerie ca să poată plăti și aduce toate aceste materiale sanitare în țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here