Starea lui Boris Johnson s-a agravat. Premierul britanic a fost internat la terapie intensivă

Boris Johnson a fost transferat la terapie intensivă, după ce ieri fusese internat în spital din cauza accentuării problemelor de sănătate cauzate de infectarea cu coronavirus.

Sarcinile importante ale premierului Marii Britanii au fost preluate de Dominic Raab, secretarul de stat pentru Afaceri Externe.

Boris Johnson (55 de ani) a fost testat cu coronavirus în urmă cu zece zile, iar până ieri a stat în izolare într-un apartament al reședinței oficiale din Downing Street, de unde și-a continuat activitatea prin intermediul conferințelor video.

Raab a declarat că ”activitățile guvernului vor continua ca de obicei” și că există ”un spirit de echipă puternic” în jurul lider-ului lor, precizând că acesta are parte de cele mai bune îngrijiri medicale din partea echipei medicale de la spitalul St Thomas.

De la anunțul făcut despre starea de sănătate a liderului britanic, numeroși politicieni din întreaga lume au transmis mesaje de încurajare, printre aceștia numărându-se David Cameron, Emmanuel Macron sau Donald Trump.

În plus, pe rețelele de socializare s-a viralizat htag-ul #PrayForBoris, prin intermediul căruia britanicii, dar nu numai, trimit mesaje de susținere. ”Țara are nevoie de tine”, ”Haide, bătrâne. Te descurci cu asta”, ”Oricare ar fi situația politică de acum, toți trebuie să ne dorim ca premierul să își revină” sunt doar câteva dintre textele postate de internauți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here