Coronavirus România, LIVE UPDATE 7 aprilie. 360 de cazuri noi de coronavirus, 4.417 în total

Cu 4.417 de români infectaţi şi 182 de decese, România se luptă din ce în ce mai greu, cu epidemia de coronavirus.

Preşedintele ţării, Klaus Iohannis, a anunţat că starea de urgenţă se prelungeşte cu 30 de zile, până pe 16 mai. Iar autorităţile atrag atenţia că vârful epidemiei nu a fost atins.

Grav este că s-au îmbolnăvit foarte mulţi doctori şi asistente, iar sindicaliştii care îi reprezintă spun că într-o lună vor fi toţi bolnavi, dacă se păstrează ritmul infectărilor din spitale.

Coronavirus România, LIVE UPDATE 7 aprilie

UPDATE 12:57 GCS: 4.417 persoane cu coronavirus și 182 de decese

 

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 360 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Până astăzi, 7 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.417 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 460 au fost declarate vindecate și externate.

La ATI, în acest moment, sunt internați 274 de pacienți.

Totodată, până acum, 182 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj și Mehedinți, au decedat.

 

UPDATE 12:44 Peste 1,1 milioane de măști de protecție vor fi distribuite medicilor de familie

 

Începând cu data de 7 aprilie 2020, un număr de 1.121.800 de măști chirurgicale cu trei pliuri vor fi distribuite de CNAS către medicii de familie, prin intermediul caselor de asigurări de sănătate (CAS) cu care aceștia se află în contract.

Conform Ordinului 74549/06.04.2020 al Comandantului Acțiunii, secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, măștile au fost repartizate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) către CNAS pentru asigurarea condițiilor corespunzătoare de protecție a personalului din asistența medicală primară din întreaga țară. Echipamentele vor ajunge la casele de asigurări de sănătate cu mijloace de transport asigurate de IGSU, iar distribuția măștilor către medicii de familie se va face în cel mai scurt timp posibil de la primirea acestora la CAS.

UPDATE 12:20 O aeronavă a Forţelor Aeriene Române transportă personal medical în Italia

 

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române face, marţi, un zbor pe ruta Bucureşti – Timişoara -Milano, pentru a transporta o echipă formată din medici şi asistenţi medicali români. Echipa medicală va sprijini medicii din Italia în lupta împotriva coronavirus.

UPDATE 11.45 Încă 6 decese ale unor bolnavi de Covid-19

 

Deces 177

Femeie, 67 ani din jud. Mehedinți. Internată în SJU Drobeta Turnu-Severin în 04.04.2020-pneumonie acută bilaterală. Transferată în secția ATI-05.04.2020
Probe biologice recoltate pentru COVID-19 în data de 04.04.2020. Rezultat pozitiv în data de 06.04.2020. Dată deces: 06.04.2020. Comorbidități: afecțiune pulmonară cronică.
Decesul a survenit în timpul transferului spre SCBI Craiova

Deces 178

Bărbat, 60 ani din jud. Ialomița. Internat în SJU Slobozia în 04.04.2020-Insuficiență respiratorie acută, cu dispnee. Transferat în secția ATI- intubare 05.04.2020. Rezultat pozitiv în data de 06.04.2020. Dată deces: 05.04.2020.

Deces 179

Bărbat, 66 ani din jud Alba. Internat în SJU Alba Iulia în 05.04.2020, secția Cardiologie-Infarct Miocardic Acut recent, angină post infarct, cardiopatie ischemica, insuficienta mitrala și tricuspidiana, HTA. Probe biologice recoltate pentru COVID-19 în data de 06.04.2020. Rezultat pozitiv în data de 06.04.2020. Dată deces: 06.04.2020. Comorbidități: cardiopatie ischemica, HTA, fibroza pulmonara, boala renala cronica – dializa, Diabet Zaharat insulinodependent, Obezitate. Investigație în curs pentru expunere (pacient cu domiciliu în județul Cluj, dar aflat în vizită la fiica din judetul Alba înainte de internare)

Deces 180

Bărbat, 94 ani, jud Arad. Internat în SJU Arad în 04.04.2020- Insuficiență respiratorie acută. Probe biologice recoltate pentru COVID-19 în data de 04.04.2020. Rezultat pozitiv în data de 06.04.2020. Dată deces: 04.04.2020. Comorbidități: cardiopatie cronică, Fibrilatie atrială

Deces 181

Bărbat, 55 ani din jud Sălaj. Internat în SJU Zalău în 04.04.2020-pneumonie acută bilaterală. Rezultat pozitiv în data de 06.04.2020. Dată deces: 06.04.2020. Comorbidități: afecțiune pulmonară cronică.

Deces 182

Femeie, 70 ani din București. Internata în Spitalul Sf. Ioan București, ulterior transferată la Spitalul V. Babeș București. Rezultat pozitiv în data de 02.04.2020. Dată deces: 06.04.2020. Comorbidități: afecțiuni cardiace cronice

UPDATE ora 9:50. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva a demisionat

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, Silviu Didilescu, şi directorul medical, Claudiu Antal, au demisionat din funcţii, din motive care urmează să fie prezentate public, informaţia fiind confirmată de Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara.

“Managerul şi directorul medical ai SJU Deva şi-au înaintat demisiile. Noua conducere a spitalului va fi stabilită de Ministerul Sănătăţii”, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara, Lucian Morogan.

Silviu Didilescu nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere.

Sindicatul medicilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva “Medicorum Honorem” a acuzat, luni, conducerea unităţii medicale de “abuzuri” în modul în care ar fi înţeles să gestioneze activitatea instituţiei şi programul de lucru al cadrelor medicale, în contextul epidemiei de COVID-19, solicitând intervenţia miniştrilor Sănătăţii şi Muncii pentru detensionarea situaţiei.

Într-o scrisoare deschisă adresată miniştrilor Nelu Tătaru şi Violeta Alexandru, medicii susţin că după ce spitalul a intrat în carantină, pe 29 martie, personalul medical nu a mai putut părăsi unitatea sanitară, iar SJU Deva ar fi continuat să interneze cazuri noi de bolnavi COVID-19 pozitiv.

Organizaţia sindicală susţine că după testarea medicilor şi delimitarea cazurilor COVID-19 pozitiv, actuala conducere a SJU Deva ar fi putut relua activitatea normală pentru întreg personalul angajat, cu respectarea normării muncii şi acuză că s-ar face presiuni pentru ca unele cadre medicale să vină la serviciu pentru perioade consecutive de 14 zile.

În finalul scrisorii deschise, Sindicatul “Medicorum Honorem” avertizează că “va refuza categoric prezentarea la muncă în astfel de condiţii impuse abuziv”, apreciind că interdicţia de a părăsi spitalul la finalul programului de lucru nu ar fi justificată.

10 bebeluşi de la maternitatea Odobescu, din Timişoara, au fost confirmaţi cu COVID 19.

 

La Timişoara situaţia de la Maternitatea Odobescu a fost scăpată de sub control. 10 nou-născuţi au fost depistaţi pozitiv la noul tip de coronavirus. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, pe 1 aprilie medicii au prelevat probe de la 49 de mame şi tot atâţia nou născuţi.

Luni seară au venit rezultatele din care reiese că zece bebeluşi sunt infectaţi cu noul tip de coronavirus. Mamele lor, în schimb, nu sunt infectate. Surse medicale susţin că cel mai probabil, copiii au fost infectaţi de medici şi asistente.

Toţi copiii au fost externaţi în perioada 2-4 aprile, când nu veniseră rezultatele. Medicii vor mai preleva şi marți probe, iar dacă şi al doilea test va fi pozitiv, copiii vor fi internaţi la Maternitatea Bega.

Maternitatea Odobescu din Timișoara a fost în carantină săptămâna trecută, pentru 24 de ore, după ce 5 asistente medicale au fost confirmate cu coronavirus.

Între timp, 25 de cadre medicale și de paciente internate acolo au fost confirmate cu COVID-19.

Miercurea trecută managerul a decis să plaseze maternitatea în carantină, dar a doua zi şefa DSP a decis să o redeschidă, reclamând că nu a fost consultată.

Aceeași directoare DSP a decis luni să închidă din nou maternitatea pentru că numărul cadrelor medicale infectate a ajuns la 25, aproape de trei ori mai mare ca săptămâna trecută. Câteva ore mai târziu a fost demisa şi înlocuită cu o doctoriţă de la Institutul de Boli Cardiovasculare care va trebui să pună ordine în haosul de la Maternitate. Tot luni au fost semnate ordinele de înlocuire din funcţie a şefilor DSP din Arad. Braşov şi Vâlcea pentru deficienţe manageriale.

La nivel naţional avem până în prezent 176 de decese, cele mai multe fiind înregistrate în Suceava. Autorităţile ne avertizează că vârful pandemiei abia acum urmează.

Grav este că în acest moment, 765 de cadre medicale din toată ţara sunt infectate cu coronavirus, spun sindicaliştii din sănătate.

La Spitalul Universitar, unde 80 de cadre medicale şi 35 de pacienţi au fost confirmaţi cu COVID19, conducerea a cerut ajutorul medicilor militar pentru a stopa luptele între şefii de secţii. Medicii militari vor coordona planul zero din spital.

Şi Serviciul de ambulanţă are la nivel naţional 80 de angajaţi confirmaţi şi încă 270 în izolare, în aşteptarea testelor.

În această criză de personal medical, 50 de angajaţi ai Spitalului Matei Balş din Bucureşti au ieşit în curtea spitalului ca să protesteze pentru că deşi îngrijesc pacienţi cu COVID-19, au printre cele mai mici sporuri din ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here