Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 6 aprilie

Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 6 aprilie. Noul coronavirus a infectat peste un milion două sute de mii de oameni pe glob, și a luat aproape 70 de mii de vieți.

În Italia și Spania a apărut luminița de la capătul tunelului: cele mai recente bilanțuri arată că numărul de cazuri raportate s-a stabilizat, iar decesele au fost mai puține față de ziua anterioară.

În Marea Britanie, în schimb, au murit peste șapte sute de oameni în ultimele 24 de ore. În aceste condiții, Regina Elisabeta a II-a a ținut un discurs special.

Suverana i-a încurajat pe oameni și le-a mulțumit medicilor și asistentelor din prima linie.

UPDATE 09:10 Peste 95.900 de cazuri în Germania şi peste 1.400 de morţi

 

Peste 95.900 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate în Germania până duminică seară, conform unei analize efectuate de DPA pe baza statisticilor furnizate de landurile germane.

În ziua precedentă, sâmbătă, numărul cazurilor de infectare era de 91.100.

Cel puţin 1.415 persoane infectate cu COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, au murit în Germania, o creştere cu 99 faţă de cifra înregistrată în ziua precedentă, la aceeaşi oră. Mai mulţi germani au decedat în străinătate în urma infectării cu noul coronavirus.

Conform celor mai recente date ale Institutului Robert Koch, numărul noilor infecţii a înregistrat o scădere pentru a patra zi consecutivă. Duminică au fost raportate 5.936 noi cazuri.

Landul Bavaria a fost cel mai grav afectat, cu peste 24.000 de cazuri de infectare înregistrate şi cel puţin 383 decese.

Bavaria are cel mai mare număr de infecţii raportat la populaţie, cu 186,2 cazuri la 100.000 de locuitori.

UPDATE 09:00 Boris Johnson, spitalizat în continuare cu simptome persistente

 

Prim-ministrul britanic Boris Johnson se afla în continuare în spital luni, cu simptome persistente de COVID-19 după zece zile de când a fost testat pozitiv la noul coronavirus, însă Downing Street a comunicat că premierul rămâne la conducerea guvernului, transmite Reuters.

‘Prim-ministrul este în continuare în spital. El a petrecut noaptea în spital’, a declarat o sursă guvernamentală.

‘La recomandarea medicului său, prim-ministrul a fost internat în această seară pentru teste’, a comunicat duminică biroul său din Downing Street.

‘Aceasta este o măsură de precauţie, întrucât premierul continua să prezinte simptome persistente de coronavirus la zece zile după testarea pozitivă la virus’, se menţiona în comunicat.

Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a devenit pe 27 martie primul lider al unei mari puteri care a anunţat că este pozitiv la coronavirus. El a intrat în izolare într-un apartament al reşedinţei oficiale din Downing Street, iar vineri a anunţat că are în continuare febră.

UPDATE 07:40 Peste 1.200 de morţi în 24 de ore, în Statele Unite

 

Peste 1.200 de persoane contaminate cu noul coronavirus au murit în 24 de ore în Statele Unite, potrivit bilanţului publicat duminică la orele 20.30 (luni, 00.30 GMT) de Universitatea Johns Hopkins.

SUA au înregistrat 337.072 cazuri de infecţie şi deplâng 9.633 de decese, potrivit acestei baze de date, actualizată continuu.

Preşedintele american, Donald Trump, i-a avertizat duminică pe americani că trebuie să se aştepte la un bilanţ “teribil” de morţi în vârful, neatins încă, al pandemiei.

Mesajul reginei

 

Elisabeta a II-a, regina Marii Britanii: “Vă vorbesc într-un moment care știu că este tot mai dificil. O perioadă nefuncțională în viața țării noastre. O perturbare care a adus durere pentru unii, dificultăți financiare pentru mulți și schimbări enorme în viața de zi cu zi a tuturor.”

Regina Elisabeta a II-a a făcut apel la unitate şi le-a transmis mulţumiri cadrelor medicale şi tuturor celor care luptă cu noul virus, dar şi cetăţenilor simpli care respectă restricţiile. Este pentru a cincea oară în cei 68 de ani de domnie când Suverana vine în fatza supuşilor cu un discurs într-un moment de cumpănă.

Elisabeta a II-a, regina Marii Britanii: “Vom reuși și acest succes va aparține fiecăruia dintre noi. Ar trebui să ne consolăm că, deși vom mai avea multe de îndurat, zilele bune se vor întoarce. Vom fi din nou cu prietenii noștri. Vom fi din nou cu familiile noastre. Ne vom întâlni din nou.”

Între timp, aseară, premierul britanic a fost internat în spital. Purtătorul de cuvânt al Guvernului spune că este vorba despre o măsură preventivă. A trecut mai bine de o săptămână de când Boris Johnson a fost confirmat cu COVID-19 şi, deşi starea lui era una bună, unele dintre simptome persistă. Se pare că premierul a apucat să îi transmită virusul iubitei lui, însărcinată în luna a şaptea.

Sunt voci care spun că iubita premierului NU a cerut testarea şi pentru că, în Regat, subiectul este controversat.

În urmă cu o lună, analiza care poate confirma prezenţa virusului nu era o prioritate. Acum însă a devenit extrem de importantă.

Pus rapid pe picioare, cu o donaţie de 2 milioane 400 de mii de lire sterline din partea unui medic înstărit, acest laborator din Cambridge face teste individuale contra cost – 30 de lire. Dar nu poate acoperi, nici pe departe, necesarul.

Sursa: Pro TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here