Ordonanța militară 7. Transportatorii care nu au simptome vor completă la intrarea în țară doar o declarație pe proprie răspundere

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, într-o conferință de presă, că conducătorii camioanelor de transport marfă care tranzitează România nu vor mai completa declarații dacă vor utiliza strict coridoarele de tranzit, pentru fluidizarea traficului. Măsura s-a stabilit prin ordonanța militară 7 făcută publică sâmbătă.

Transportatorii sunt extrem de importanți în această perioadă, economia are nevoie de ei, am stabilit pentru conducătorii de mașini de capacitate maximă peste 2,4 tone care nu au simptome vor completă la intrarea în țară doar o declarație pe proprie răspundere prin care își asumă locația în care pot fi contactați între curse.

Pentru fluidizarea traficului, conducătorii camioanelor de transport marfă care tranzitează România nu vor mai completa declarații dacă vor utiliza strict coridoarele de tranzit, fiind interzisă abaterea de la ele și în maxim 48 de ore, cu staționare în parcările marcate corespunzător.

La intrarea în țară, șoferii străini aplică un colant special care va identifica tipul de transport, iar șoferul e obligat să aibă asupra sa un formular de tranzit. Dacă nu respectă prevederile, intră în carantină 14 zile, cu suportarea cheltuielilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here