Noua conducere militară de la Spitalul Județean Suceava a luat totul de la zero

Coordonatorul militar al Spitalului Suceava: „O parte din cadrele medicale refuzau să poarte echipamente de protecție”

Noua conducere militară de la Spitalul Județean Suceava a luat totul de la zero și impune reguli pe care toată lumea trebuie să le respecte, pentru a limita numărul victimelor. Până acum, în Suceava au murit 38 de oameni.

Noul coordonator al activității din spital, generalul-maior în rezervă Ionel Oprea, care este și secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat vineri că spitalul are suficiente echipamente de protecție, dar că o parte din personalul medical refuza să le poarte.

„În mod paradoxal, o parte din cadrele medicale refuzau să poarte aceste echipamente, iar aceasta este una din explicațiile pentru care aici sunt atât de mulți medici și asistenți infectați cu COVID-19. Chiar vă rog să mă citați cu această declarație. Dar acest comportament se va schimba și oamenii au înțeles că trebuie să poarte echipamentele de protecție”, a declarat generalul-maior Ionel Oprea, pentru Monitorul de Suceava.

Acesta a completat că obiectivul pe termen scurt este acela ca Spitalul Județean Suceava să redevină complet operațional în maxim o săptămână.

Noua conducere militară a găsit în spital peste 600 de pacienţi infectaţi şi doar 15 la sută din angajaţi. Restul sunt în carantină sau izolare, ori şi-au dat demisia. Moralul personalui şi mai ales al pacienţilor este la pământ.

Noua conducere i-a convins însă pe doctorii demisionari să se întoarcă la muncă.

Ionnel Oprea, secretar de stat: „Mulţi s-au lăsat convinşi de noua ofertă de noua conducere şi azi când au auzit despre ce e vorba ,că sunt protejaţi, că facem circuite, modul în care abordăm, au spus că vin imediat. Nu admitem pe nimeni fără testare.”

După ce tot personalul medical va fi testat, cei sănătoşi nu vor mai avea voie să plece acasă. Vor munci în spital şi vor fi cazaţi în campusul universităţii din Suceava. În plus, vor avea reguli clare de respectat. De exemplu, la ieşirea din tură, nimeni nu părăseşte spitalul fără să facă un duş în containere speciale aduse de armată.

Pacienţii non-Covid au fost deja izolaţi într-un corp al spitalului, cu circuite separate, iar vineri seară, un batalion sosit de la Huşi va dezinfecta curtea spitalului şi în zilele următoare vor dezinfecta străzile oraşului. Voluntarii aduc echipamente şi dezinfectanţi şi în curând va ajunge în Suceava şi al treilea echipament PCR pentru testele Covid 19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here