Coronavirus România, LIVE UPDATE 4 aprilie. 141 de decese, 3.613 persoane infectate

Coronavirus România, LIVE UPDATE 4 aprilie. Până astăzi, ora 12.00, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.613 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

 

Coronavirus România, LIVE UPDATE 4 aprilie

 

UPDATE 13:00 Încă 8 persoane infectate cu coronavirus au murit în România

 

Până astăzi, 4 aprilie, ora 12:00, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.613 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 329 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 430 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Totodată, până acum, 141 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș și Mehedinți, au decedat.

Deces 134

Femeie, 66 ani care a fost dializată într-o clinică din București. Persoana a fost găsită decedată în casă în data de 03.04.2020. Pacienta a fost confirmată cu COVID 19 în data de 02.04.2020.

Deces 135

Bărbat, 34 ani din jud. Mureș.

Persoana cunoscută cu Sindrom Pradder Willi a fost internată în data de 26.03.2020 pentru febra, tuse, dispnee în secția de ATI a SCJU Tg. Mureș. Testarea pentru gripă a avut rezultat negativ, în data de 03.04.2020 se confirmă COVID 19.
Avea condiții medicale pre-existente: obezitate, boală cardiovasculara, boală pulmonară.
Data decesului: 27/03/2020.

Deces 136

Bărbat, 59 ani din jud. Mehedinți. Internat în SCBIT “Victor Babeș” București, prin transfer de la SCU Drobeta-Turnu Severin, pe data de 29/03/2020, confirmat în INCDMM CANTACUZINO pe data de 27/03/2020. Data decesului: 03/04/2020

Insuficiență respiratorie protezată mecanic, ARDS, sd de citoliza hepatica, DZ in observatie, injurie renala acuta, obezitate morbidă.

Deces 137

Femeie, 82 ani din jud. Galați. Persoană internată într-o instituție de îngrijire persoane vârstnice, confirmată în laboratorul Spitalului Galați pe data de 03/04/2020. În aceeași instituție s-au confirmat și alte cazuri COVID 19.
Data decesului: 03/04/2020.

Deces 138

Bărbat, 79 ani din jud. Cluj. Persoana aflată la domiciliu decedează în drum spre spital în ambulanță.  Avea condiții medicale pre-existente: ramolisment cerebral, dementa mixtă, DZ, infart miocardic cicatriceal, boală cardiovasculară, boală pulmonară.

Contact cu ginerele- sofer transport local de persoane, confirmat pe data de 03/04/2020.

Data decesului: 03/04/2020.

Deces 139

Femeie, 59 ani din jud. Timiș. Persoana decedează în ambulanță în timpul transferului de la secția de ortopedie a SJU Timișoara la SCBI V. Babeș – Timișoara.

Confirmat pe data de 03/04/2020. Data decesului: 03/04/2020.

Deces 140

Femeie, 59 ani din București. Persoana din focarul clinicii care realizează proceduri de hemodializă. Confirmată pe data de 27/03/2020. Data decesului: 29/03/2020

Deces 141

Barbat, 59 ani din jud. Arad. Persoana internată în secția BI Adulți a SCJU Arad cu diagnosticul Bronhopneumopatie, HTA, Infecție COVID-19. Confirmat pe data de 03/04/2020. Data decesului: 02/04/2020.

 

UPDATE 11:50 O echipă medicală de la Spitalul Militar din Cluj-Napoca a fost detaşată la Spitalul Judeţean Suceava, pentru două săptămâni

 

O echipă formată din zece medici militari şi zece subofiţeri sanitari de la Spitalul Militar din Cluj-Napoca merge, sâmbătă, la Suceava, unde va rămâne două săptămâni pentru a asigura continuitatea asistenţei medicale la Spitalul Judeţean, unde majoritatea medicilor sunt contaminaţi cu coronavirus.

La SJU Suceava, militarii au dezinfectat spaţiile de circulaţie, au instituit noi circuite epidemiologice, au instruit personalul privind purtarea echipamentelor de protecţie şi s-au luat măsuri pentru asigurarea materialelor sanitare şi a medicamentelor necesare.

UPDATE 8:15 De luni, gălățenii vor avea obligatoriu gura şi nasul acoperite la ieşirea din casă

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis, vineri seara, că se impune purtarea mijloacelor de protecţie a gurii şi a nasului în spaţiile publice de către toţii cetăţenii din judeţ, se arată într-o informare transmisă de Prefectura Galaţi.

Potrivit sursei citate, decizia intră în vigoare începând de luni şi se aplică în spaţii publice, precum spaţiile comerciale, pieţe, instituţii publice, şantiere.

Aceeaşi sursă precizează că nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protecţie să fie măşti medicale. Se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura. Aceste mijloace sunt menite să îi protejeze pe cei din jur, în cazul în care o persoană ar putea fi infectată, dar fără să prezinte simptome.

Tânăr de 27 de ani din Sibiu, găsit mort în casă

 

Un bărbat de 27 de ani din Sibiu a fost răpus de cumplita boală, deși, potrivit autorităților, nu ar fi suferit de alte afecțiuni. Tânărul a fost găsit fără suflare în apartamentul său, după ce apropiații au intrat în panică deoarece, timp de o săptămână, nu au reușit să ia legătura cu el.

Aşa că pompierii au forţat ușa apartamentului. Pe corpul victimei nu au fost găsite urme de violență, însă a fost testat pentru coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv. Se pare că bărbatul nu a călătorit recent în străinătate și nu se știe deocamdată de unde s-ar fi putut infecta.

DSP Sibiu a demarat o anchetă pentru a afla cu cine a intrat tânărul în contact.

Klaus Iohannis: „Urmează săptămâni dificile”

 

Suntem în plină pantă de creştere accentuată, iar Preşedintele României a declarat că de acum cifrele vor fi tot mai sumbre. Cel puţin o perioadă.

Klaus Iohannis: “Dragi romani, am intrat de câteva zile în cea mai grea etapa a acestei complicate perioade generate de epidemia de coronavirus. Urmează săptămâni foarte dificile care vor fi critice pentru sistemul de sănătate din România.”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: Am pornit de la 1-2 cazuri confirmate pe zi, iar în data de 10 martie trendul a devenit ascendant media cazurilor urcând până la 30 pentru că mai apoi să se dubleze la fiecare 3 zile.
Reporter: Mai rămâne în picioare această estimare de 10 mii de infectaţi?
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: Această estimare rămâne valabilă atâta timp cât cei care vor veni în ţară vor sta în izolare sau în carantină. În acest moment avem majoritatea ţărilor UE care vin din carantină, deci vor intra în carantină. Atâta timp cât gestionăm corect aceste cazuri, cât gestionăm corect cazurile care le avem, cât identificăm corect cazurile care nu le-am găsit, vom avea această estimare de 10 mii şi vom avea şi o curbă lentă, dacă nu, vom avea o curbă ascuţită şi vom avea şi decese.

România are în momentul de faţă 3 mari focare de infecţie: Suceava unde s-au înregistrat 38 de decese şi 866 de îmbolnăviri, Arad unde noul virus a răpus deja 12 oameni şi a îmbolnăvit alţi 110 şi Deva unde s-au înregistrat până acum 108 îmbolnăviri şi 11 decese.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: ”În două dintre acestea am fost personal să verific situaţia şi urmează şi Deva. Voi merge în fiecare regiune să verific personal. La Suceava lucrurile încep să intre pe făgaşul normal. Am cerut noului secretar de stat Paul Oprea să rămână în localitate şi să coordoneze echipele.”

Din păcate, avem şi primul deces cauzat de coronavirus în rândul cadrelor medicale: o asistentă de 54 de ani care lucra la terapie intensivă, în cadrul secției de Chirurgie Cardiovasculară, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Nicolae Manea, Federaţia Sanitas Constanța: “A decedat la spitalul de boli infecţioase era internată de două zile acolo ştim că a făcut parte dintr-o anchetă epidemiologica a DSP-ului ca fiind contact cu un focar de Covid 19, nu a fost la muncă pentru că era în concediu de odihnă. Am aflat cu mare cu mare tristate că a decedat. Ce vă mai pot spune este că avea şi alte afecţiuni din păcate am pierdut un coleg foarte foarte bun.”

Asistenta s-a întors pe 13 martie din Turcia, unde a fost în vacanță. Starea ei s-a agravat, iar testele au confimat infecția cu noul coronavirus.

Mariana Gâju, primar Cumpăna: “Din păcate, acea femeie a fost în apropierea mai multor persoane şi astfel situaţia din comună noastră este îngrijorător de alarmantă.”

75% dintre cazurile confirmate până acum s-au înregistrat la persoanele cu vârste cuprinse între 40 şi 79 de ani iar vârsta medie a deceselor este de 66 de ani. Majoritatea au avut însă şi boli cornice associate. În ceea ce priveşte modul în care s-au produs infectările – 45% dintre cazuri au fost înregistrate ca urmare a contactului apropiat cu persoane infectate. 16 procente dintre confirmări au fost înregistrate în rândul personalului medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here