Un tânăr de 25 de ani a murit după ce medicii nu i-au operat o hernie, de teamă că ar fi avut Covid-19

Moartea unui tânăr de 25 de ani este anchetată, în Prahova. Familia îi acuză pe medici că nu i-au operat o hernie de teamă că ar fi fost infectat cu noul coronavirus

Venise din Germania, unde lucra ca șofer de tir, și a fost testat. Rezultatul – negativ, de altfel – a întârziat însă patru zile, timp în care pacientul a fost plimbat între spitale. Organismul său a cedat, în cele din urmă. Proaspăt căsătorit, tânărul era tatăl unei fetițe de numai o lună.

În urmă cu o săptămână, tânărul a ajuns cu ambulanța la spitalul din Vălenii de Munte. S-a plâns că îl doare burta, iar medicii i-au recomandat să meargă la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești. Aici, un alt doctor i-ar fi pus diagnosticul: hernie ombilicală ce trebuie operată.

Marian Ciurcă, tatăl pacientului: „I-a făcut analize, a zis că trebuie să te operăm urgent,, ești de accord, sunt de accord. A spus și pentru ce? Hernie ombilicală”.

Dar, pentru că tânărul avea febra și venea dintr-o zona contaminată a Europei, medicii au decis să-l testeze pentru COVID-19. Au urmat patru zile în care a fost plimbat de la un spital la altul. Doctorii așteptau rezultatul ca să știe dacă au de-a face cu un pacient infectat cu noul coronavirus. Cel puțin, asta susține familia.

Marian Ciurcă, tatăl pacientului: „Din cauza asta l-au trimis la Movilă, i-au luat probe, de acolo, la spitalul CFR, de la spiralul CFR, la Câmpina, la Câmpina l-a consultat în mașină, l-a dus înapoi la spitalul CFR, CFR l-a mai ținut o zi și l-a dus, de urgență, înapoi la Câmpina”.

Călin Țiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina: „Am fost solicitați să îl primim ca urgență chirurgicală. Pot să va spun că dacă medicii noștri ar fi cosiderat că este urgență chirurgicală, ar fi intervenit”.

După cele patru zile, starea de sănătate a tânărului s-a deteriorat. A murit, în cele din urmă. Chiar în ziua decesului a venit și rezultatul testului: negativ.

Deciziile medicilor sunt anchetate, acum, atât de procurori, cât și de Direcția de Sănătate Publică din Prahova.

Bogdan Nica, directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova: „Trebuie să știe toată lumea că nu putem să ne batem joc de un bolnav. Dacă așa s-a întâmplat, cei care au făcut-o vor suporta consecințele. E vorba de o situație complexă, un pacient care a fost plimbat pe mai multe secții pe tot felul de pretexte legislative”.

Marian Ciurcă, tatăl pacientului: „Toată lumea se teme de virusul ăsta, dar nu putem să lăsăm un copil de 25 de ani să îl lăsăm în stradă să moară că un câine pentru că credem noi că ar fi.

Tânărul decedat abia se căsătorise și avea o fetiță de numai o lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here