Coronavirus România, LIVE UPDATE 3 aprilie

Potrivit celei mai recente raportări oficiale, în România sunt confirmate 3.183 de cazuri de coronavirus. 267 de pacienţi s-au vindecat, iar numărul deceselor a ajuns vineri la 116.

DESFĂŞURAREA EVENIMENTELOR DE VINERI, 3 APRILIE

 

UPDATE 13:00 Bilanţul de vineri, anunţat chiar de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii a anunţat în conferinţa de presă de la ora 13:00 că sunt 3.183 de persoane infectate, iar 281 de persoane s-au vindecat.

 

UPDATE 09:15 Personalul spitalului Pantelimon, testat pentru Covid-19

 

Potrivit comunicatului oficial, “testarea personalului medical a avut loc ca initiativa de preventie a conducerii Spitalului Clinic de Urgenta “Sfantul Ioan”, Bucuresti, avand ca si scop protejarea personalului medical al institutiei. In urma acestui proces de testare, 28 de persoane din UPU au evidentiat rezultate negative, in vreme ce alti 9 angajati ai Unitatii de Primiri Urgente (5 asistenti, 3 brancardieri si 1 medic radiolog) au prezentat rezultate pozitive pentru infectia cu Covid-19.
Precizam faptul ca toate cele 9 cadre medicale/personal auxiliar sunt in prezent asimptomatice si nu se afla in programul de lucru la spital, fiind pe de alta parte anuntati despre necesitatea de a se plasa in autoizolare la domiciliu.

Ca masura imperativ necesara, a fost informata oficial Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, institutie care urmeaza sa ia masurile epidemiologice necesare.
In acest moment, se afla in curs de desfasurare o ancheta epidemiologica la nivelul intregului spital, menita a defini contactii directi aferenti cazurilor de infectie confirmata.
In continuare, urmeaza sa fie testat intreg personalul medical al institutiei noastre, iar rezultatele vor fi comunicate opiniei publice pe masura ce vor fi obtinute.”

UPDATE 09:05 A fost anunţat decesul cu numărul 116

Bărbat, 70 ani, jud Mureș. Simptomatic din data de 29.03.2020,
fără context epidemiologic, internat la Spitalul Clinic de Urgență Mureș în data de 01.04.2020, rezultat pozitiv pe 02.04.2020. Boli cronice cardiovasculare, HTA. Deces în data de 02.04.2020.

 

116 morti este ultimul bilanţ înregistrat oficial pănă la această oră in România. Joi, autorităţile au anuntat 2.738 de oameni infectați cu noul coronavirus la nivel național, dintre care 78 sunt in stare critică.

 

Carantină la Suceava, ar putea urma Ţăndărei

Pe de altă parte, armata a preluat conducerea Spitalului Județean din Suceava, unde s-au îmbolnăvit numeroși medici și pacienți. În unitatea medicala sunt 600 de internaţi, de care se ocupa doar o treime din personal. Orașul Suceava, și 8 comune satelit sunt în carantină.

De asemenea, extinderea cazurilor de infecție cu COVID-19 a transformat şi orașul Țăndărei din Ialomiţa într-un adevărat focar. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat joi solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică ca oraşul Ţăndărei să intre în carantină, propunerea fiind transmisă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat Prefectura Ialomiţa. Conform estimărilor, în ultimele zile, la Țăndărei au fost confirmate 20 de cazuri de infecție cu COVID-19

 

Sute de medici şi asistente, infectaţi cu noul coronavirus

 

Până acum, 357 de medici, asistenţi, infirmieri şi îngrijitori din toată ţara au fost testati pozitiv la Covid 19. Virusul îi scoate din joc, cu o viteză uluitoare, chiar pe cei care ar trebui sa ne vindece. În următoarele săptămâni, în România va începe o redistribuire nemaîntâlnită a cadrelor medicale, de succesul căreia va depinde în mare măsură lupta cu virusul.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că a solicitat Executivului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor şi personalului medical care lucrează cu pacienţi infectaţi cu COVID-19. Şeful statului a spus că “o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil.”

 

Orban: vârful epidemiei, între 20 aprilie -1 mai

 

”Sunt păreri împărţite, dar cele mai multe păreri converg spre un vârf al epidemiei între 20 aprilie – 1 mai. Astea sunt evaluări fiind vorba de un virus imprevizibil. Este foarte greu de făcut predicţii. Suntem pregătiţi, urmărim cu atenţie fiecare zonă, luăm măsuri”, a declarat Ludovic Orban, joi seară, la Digi24, citat de News.ro.

Premierul a mai spus că mulţi au criticat România pentru măsurile severe luate în fază incipientă, dar, spune premierul Orban, acum ţara noastră are un număr mic de cazuri, comparativ cu alte ţări.

 

Ministrul Sănătăţii: vârful epidemiei ar putea fi atins în a doua jumătate a lunii aprilie

 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi seara, că epidemia de COVID-19 ar putea atinge vârful în România în a doua jumătate a lunii aprilie, când numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 ar putea ajunge la circa 10-15.000 de cazuri.

Potrivit lui Tătaru, o eventuală relaxare a restricţiilor ar putea fi luată în considerare în luna mai, dacă vor scădea numărul îmbolnăvirilor şi al deceselor.

Sursa: Pro TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here