Decizie fără precedent. Iohannis a retras decorația Spitalului de Urgență Suceava

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri, 1 aprilie, decretul privind retragerea decorației conferite Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, motivul acestei decizii îl reprezintă gravele deficiențe în activitate, constatate în perioada stării de urgență, provocate de pandemia de COVID-19.

Astfel, în temeiul prevederilor art. 94 lit. b) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, precum și ale Legii nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații, republicată, având în vedere gravele deficiențe în activitate constatate în perioada stării de urgență provocate de pandemia de COVID-19, de natură să anuleze orice rezultate meritorii obținute anterior, Președintele Klaus Iohannis a retras Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 205 din 5 aprilie 2019, Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.” – se arată în comunicat.

Spitalul din Suceava este martorul unor scene sfâșietoare și totodată revoltătoare. Acolo au murit deja 26 de oameni din cauza coronavirusului și s-au infectat peste 180 de medici, asistente și infirmiere.

Alături de ei, sute de pacienți speră că se vor vindeca și cer ajutorul puținilor medici sănătoși, care au grijă de ei. Le-au sărit în ajutor cadre medicale din alte localități, dar la Suceava, lupta cu boala se duce în cea mai dură formă.

În spitalul judeţean din Suceava se duce o luptă pe viaţă şi pe moarte. Luni seara, în judeţ erau 593 de infectaţi cu Covid 19, o bună parte dintre ei internaţi în spital. Printre ei sunt şi 181 de medici, asistente şi infirmiere, toţi infectaţi.

Personalul medical neafectat este puţin, iar oamenii sunt la limită. Detalii aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here