Marius, un băieţel de 9 ani din Vrancea, dat dispărut acum 7 zile, a fost ucis și aruncat în lac

 Polițiștii au reușit să prindă criminalul, care e un adolescent de 15 ani.

Marius, un băiat de 9 ani și 7 luni din comuna Urecheşti, care duminica trecută a plecat de acasă şi a fost găsit decedat joi seara, într-o baltă la Oreavu, comuna Gugeşti, a fost omorât. Cel care i-a pus capăt zilelor este un băiat de 15 ani, din comuna Popeşti.

Din anchetă a rezultat că fapta ar fi fost comisă în după-amiaza zilei de 22 martie, dată la care copilul a şi plecat de la domiciliul său, scrie Monitorul de Vrancea. Potrivit informaţiilor obţinute de la anchetatori, cei doi băieţi, care erau prieteni de aproximativ un an, după cum a declarat inculpatul, au stabilit să se întâlnească în ziua respectivă şi după ce s-au văzut au plecat împreună către Oreavu.

Ajunşi în apropierea bălţii în care a şi fost găsit decedat copilul, acesta din urmă i-a cerut inculpatului telefonul. Pentru că la un moment dat aparatul s-a blocat, micuţul s-ar fi supărat şi l-ar fi trântit pe adolescent. De aici a început cearta între cei doi prieteni. Cel mare l-a lovit pe cel mic cu pumnii peste corp şi faţă. De asemenea, copiii au aruncat cu pietre unul în celălalt, una dintre acestea nimerindu-l pe cel mic în cap. După loviturile aplicate, inculpatul şi-a împins prietenul în apă, cel mic înecându-se.

După altercaţie, inculpatul a luat telefonul victimei, care era jos şi a plecat, fără să anunţe pe cineva despre cele petrecute şi fără să-şi ajute victima. A stat liniştit câteva zile până când trupul neînsufleţit al copilului de 9 ani a fost găsit. Deşi iniţial nu s-a crezut că este vorba de o crimă, ancheta a scos la iveală contrariul. Astfel, vineri, după ce a fost audiat, inculpatul, care a şi recunoscut comiterea faptei, a fost reţinut.

„A fost dispusă reţinerea minorului pentru 24 de ore, urmând să fie propus pentru arestare preventivă. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor şi furt.”, a declarat procurorul Săndica Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here